Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Sisäliikunnan kirjoa

Viime GoExpossa osiot Fillari, Sport, Golf ja OutdoorExpo toivat sisäliikuntaan poikkeavia ulottuvuuksia.

GoExpossa vieraili tänä vuonna lähes 40 000 kävijää. Kävijätietotutkimusten mukaan keski-ikä oli 39,2 vuotta. Viidennes kävijöistä oli ensi kertaa.

Vuoroaan odotettuaan pääsi melomaan.
Kuplafutiksen pelaamisessa on pehmennystä.

Liikkumaan

Fillareiden testiradalla pääsi itse testaamaan uutuuspyöriä. Valmistajia oli lukuisia, ja mukana oli myös sähköavusteisia pyöriä. Testiradalla pääsi kokeilemaan myös sähköpotkulautaa.

Hyöty-, kuljetus- ja tavarapyörissä sekä maastopyörissä ja sähköpyörissä oli mukana useita merkkejä, sekä kotimaisia että ulkomaisia.

OutdoorExpolla houkuteltiin nauttimaan luonnon tarjoamista elämyksistä. Piipahdukset pöheikköihin ja vesistöjen äärelle lisäävät arvostusta elinympäristöä kohtaan. Samalla luonnonystävä innostuu omakohtaisiin luontoa suojeleviin valintoihin ja toimiin. Vinkkejä löysi olipa sitten kokenut eränkävijä tai vasta luonnon kutsun kuullut kaupunkilainen.

Suorastaan pakko oli päästä kokeilemaan sisällä melomista. Tämän kokoiselle oli jo sovittelua, millä pääsee matkaan. Apua oli kuitenkin hienosti tarjolla.

Kuplafutiksessa oli villi meininki. Kaatuminen ei haitannut kuplan ansiosta. Peli oli vauhdikasta. Sitä en kuvitellutkaan kokeilevani. Melkoinen kupla pitää olla, että tällaisen jätin suojaa.

Pyöräilyyn on haastetta maastonmuotoja tapailevalla radalla.
Telttoihin on hyvä mahdollisuus tutustua messuilla.

Golfaamaan

Minigolf-kokemuksella tuumin golfia kokeillessani, että maila kun maila käy. Kunhan tietää, miltä tiiltä lyö ja montako palloa on käytössä. Ajoituksen suhteen golfissa on jotakin samaa kuin pesäpallossa. Mailanhan on oltava juuri sillä hetkellä kosketuksessa palloon, kun sen halutaan liikkuvan. No kyllähän se maila sitten löysi harhalyöntien lomassa välillä kosketuksenkin niihin palloihin.

Voihan nippelitiedon ylijäämä. Joku olisi voinut varoittaa, miten vaikeaa siihen golfpalloon on osua. Taisin kuvitella, että ohilyönti on elokuvahuumoria. Olisin pyytänyt rantapalloa, ettei varmasti mene ohi. Voisin myös ottaa pienen suihkulähteen varassa kieputtelevan golfpallon. Pieni sivuunlyönti levittäisi vettä. Sehän olisi käytännöllistä helteellä.

Golfissa on ainakin osittain pelaajasta riippuvista tekijöistä johtuen viuhuntariski. Siinä mielessä peliin varmasti sopisi flamencotanssi oheisohjelmaksi. Aina kun joku löisi ohi, viuhuisi viuhka ja kengät kopisisivat.

Onneksi ei sentään ollut hikkoripuuvartista mailaa. Sellaiset rikkoutuivat herkästi. Myöhemmin alettiin luottaa enemmän metalliin. Golf oli suuressa suosiossa ja palloja oli ties miten monta viheriäisellä alueella.

JK

Golfpallojen määrää ei kannata laskea.
Pyöräilijöille on asianmukaisesti kypäriä lainaksi.
Kenkiä pääsee kokeilemaan erilaisilla pinnanmuodoilla.

Artikkelikuva: Sup-laudalla voi tasapainoilla, jos osaa ja uskaltaa.

Jaa artikkeli: