Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Sisältä herkkuja

Lähetyksen syysmarkkinat oli tarkoitus järjestää Valkealan seurakuntakeskuksen pihalla puodin lisäksi. Kun ulkona satoi vaikka mitä, täytyi markkinat siirtää sisään. Kyltti antoi näkyvyyttä.
Syysmarkkinoiden kahvitus hoidettiin alasalissa, jolloin saatiin pidettyä puodin puoli väljempänä. Näin kaikki eivät tungeksineet kapealla käytävällä.
Nuorisotyönohjaaja, vs. lähetyssihteeri Minna Nikki kertoi neljän pöydän olleen ihan täynnä myytävää. Puodissa olivat omat tavaransa myynnissä.
Nämä olivat syksyn toiset markkinat, ja ensimmäisissä koettiin hauskoja yllätyksiä. Eräs mies toi kotitekoista omenahilloa myyntiin, ja toinen, tuntemattomaksi jäänyt, saapui leipälapioiden ja uuniharjojen kanssa. Sukkia, kurpitsapikkelsiä, perunapiirakoita, lihapiirakoita ja monenlaista muuta oli saatavilla.

Työ jatkuu

Minna Nikki kasvattaa itse kurpitsoita huvin vuoksi. Ovathan ne kauniita. On mukavaa, kun kurpitsoille löydetään yhdessä hyötykäyttöä.
LähetysLeipureita oli yhteensä seitsemän. Sissi huolehti alan ammattilaisena ohjauksesta. Amatööritkin voivat rennosti osallistua, kun tehtävät valitaan sen mukaan, mistä kukin selviää.
Lea Riihelä valmisti myyjäisiin viisikymmentä kappaletta uppopaistettuja lihapiirakoita. Hän on niitä monet kerrat leiponut sisätorille. Lihapiirakat olivat heti ensimmäisenä loppu.
Tuotot jaetaan eri nimikkokohteisiin. Japaniin lähdössä olevat Syrjätiet ovat saaneet viisumin. Korpin perheellä tilanne muuttui, ja lähtö venyy ainakin pitkälle ensi vuoteen. Lähetystyön tarve on pysynyt ennallaan. Suomessa lähetin pitäminen tulee monia kohdemaita kalliimmaksi.
Lähetyksen tapahtumia on pidetty nyt kirkoissa isoissa tiloissa Tuohikotissa ja kirkonkylällä, ja on vältetty kodeissa vierailua.
Aiemmin pidettiin sukkamarkkinat. Luvassa on vielä tänä vuonna joulumarkkinat. Hautakynttiläpalvelulla yritetään kerätä varoja. Minna kertoi, että 30 kynttilänsytyttämistä on tilattu. Palvelu oli vasta käynnistymässä, joten lisää tilaajia on odotettavissa.
Janne Kousa
Vähissä olivat myytävät illan tultua. Kuvaamisen jälkeen loputkin menivät kaupaksi.

Jaa artikkeli: