Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Sitoutumisen arvoista

Maria Lentonen, Miika Mattila ja Aki Sihvonen jakoivat visionsa sitoutumisen arvoisesta rakkaudesta. Ihmisoikeusjuristina työskentelevä laulaja-lauluntekijä Maria Lentonen sekä muusikko Miika Mattila julkaisivat Puhutaan ääneen -dueton 13. marraskuuta.
Tuottaja-lauluntekijä Aki Sihvosen kanssa tarvittiin vain yksi istuma, jotta kappale saatiin luotua. Kolmikko sävelsi ja sanoitti kappaleen yhdessä. Aki sovitti sen.
Rakkauslaulun mukaan voidaan löytyä uusia yhteisiä unelmia, kun vaan uskalletaan sekä puhua asioista ääneen että myös kuunnella. Maailmassa, jossa suurempi osuus parisuhteista päättyy eroon ja kiire on yleistä, ei meinaa monilla olla edes omalle kumppanille aikaa.
Maria Lentosen tausta on muusikolle poikkeuksellinen. Ihmisoikeusjuristin toisen singlen, Askeleet-kappaleen ensimmäisen puolen vuoden streaming-tuotot lahjoitettiin John Nurmisen säätiölle Itämeren suojeluun. Kolmannella singlellään Maria puolestaan teki varainhankintakampanjan yhdessä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.
Maria Lentosen bändissä soittavat Jaakko Pöyhönen, Tatu Back, Kasperi Kallio ja Valtteri Nurmiranta. Marian lisäksi myös laulaja-lauluntekijä Miika Mattilalta on tulossa albumi.

Kappaleesta

Puhutaan ääneen on virkistävää vaihtelua musiikin saralla. Rakkauslaulu todella kannustaa kestävään parisuhteeseen. Kappale kestää hyvin toistuvaa kuuntelua ja Maria Lentosen ja Miika Mattilan duetossa äänet sopivat hyvin yhteen. Tärkeä muistutus on jo kohdassa: -Mun sormet unohtaa kohta sun ihon.
Läheisyyden ja puhumisen merkityksestä muistuttava kappale on vahvasti ajan hermolla. Veikkaanpa, että kappale tullaan kuulemaan vielä monissa häissä ja muuten rakastavaisten kesken. Rytmikkyyden keskellä on vahva viesti, jonka kuuleminen toi heti ensimmäisestä kerrasta lähtien iloa. Viesti on hyvä pistää muistiin tulevan varalta, jollei se tällä hetkellä olisikaan omassa elämässä täysin ajankohtaista.
Janne Kousa

Miika Mattila ja Maria Lentonen julkaisivat yhdessä dueton. Kuva laulajista: Nadi Hammouda.

Jaa artikkeli: