Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

SM-rallia Valkealan koilliskulmilla

SM-rallia Valkealan koilliskulmilla

Tarja Lipsanen lähtöviivalla

admin
La, 16.02.2019 – 21:23

SM-rallin EK3 startattiin Kannuskoskentien alkupäästä lauantaina aamupäivällä.

EK-päällikkö Veli-Matti Karstunen Mikkelin Urheiluautoilijat ry:stä oli itse paikalla jo ensimmäisten joukossa. Hän oli viiden aikaan aamulla viemässä merkkejä tieosuudelle. Käskynjaossa parisen kymmentä henkilöä sai ohjeet kahdeksalta. Edellisenä iltana oli jo käyty tutustumassa paikkaan ja vaadittaviin toimenpiteisiin.

Suurtapahtuman järjestäminen vaatii kuukausien etukäteis- sekä yhteistyötä eri seurojen välillä. ”Päivä on mennyt todella onnistuneesti. Meidän rataosuudella ei ollut yhtään onnettomuutta tai ulosajoa. Alussa hieman jännitysmomenttia toi sulkuajan puitteissa oleva sähkölaitoksen autojen päästäminen pikataipaleelle sähköverkon vikaa korjaamaan. Yleisöäkin on ollut tien varsilla varsin runsaslukuisesti katsomassa.” Matti Karstunen toteaa.

Tarja Lipsanen on ollut pienestä pitäen kiinnostunut autourheilusta. Nykyisin hän toimii Mikkelin Urheiluautoilijat ry:n tiedottajana. Vaikka hän ei itse ole koskaan ollut mukana ralliautossa, on hänestä kilpailujen tuoma tunnelma selkäpiissä asti tuntuvaa moottorien kierrosten noustessa. Hän toimii usein rallitapahtumissa lähettäjän roolissa. 

”Otan auton viivalle. Autot lähetetään matkaan minuutin välein. Seuraan lähtövalot ja vilppilähdöt. Tarkastan, että niskatuet ja turvavyöt ovat kiinnitettyinä. Toisinaan olen radan varressa kuvaamassa. Tämä vain on niin kivaa. Meillä on valtavan hyvä yhteisö ja yhteishenki. Tänäänkin saatiin nauttia upeasta säästä tässä tohinan ohella.” Tarja Lipsanen summaa ja lähettää viimeisen numerolla 123 kilpailevan auton matkaan.

– VM

Jaa artikkeli: