Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Soutaen kultaa

Valkealan soutajat kertoivat vuoden 2020 tapahtumia.

Valkealan soutajien Hans Jaakkola ja Harri Pyöriä ylsivät huippusuorituksiin kuluvan kesän pienveneiden Suomen mestaruuskilpailuissa.

Hans ja Harri edustivat Valkealan soutajia kaksikolla 60-vuotiaiden sarjassa. Sarja on yksi kovatasoisimmista pienveneiden kilpailussa. Suomen mestaruuksia ratkottiin 25 kilometrin, 10 kilometrin ja 1 kilometrin matkoilla.
Miehet olivatkin tosimielellä mukana, sillä saavutuksena tuli kaikilta matkoilta kultamitali. Soutajilla vauhti oli sen verran hurjaa, että erot seuraaviin mitalisteihin olivat selkeät. Pitkien matkojen 60 kilometrin soutua ei järjestetty tänä vuonna Sulkavalla Koronan takia, joten haastetta jäi vielä ensi kesälle.

Menestyksen takana on tietysti armoton harjoittelu ja yhdessä soutu. Kovan peruskunnon lisäksi vene jolla soudetaan pitää olla parasta mahdollista, sillä veneen liukuun vaikuttavat monet tekijät. Veneen pitää olla oikein painotettu, airot pitää olla oikeassa kulmassa ja tiimityön pitää toimia. Tuuli tuo oman mausteensa kisaamiseen.

Valkealan soutajat on vuonna 2006 perustettu puuvenesoutuun keskittyvä urheiluseura. Seura harjoittelee kesäisin Lappalanjärvellä kirkkoveneellä. Seuran päätapahtumana on ollut vuosittain Sulkavan suursoudut.

Valkealan soutajat toivottavat kaikki tervetulleiksi mukaan toimintaan.

Jaa artikkeli: