Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Spasíbo

Cпасибо tarkoittaa kiitos. Lisää venäjän kieltä oppii mukavalla tavalla MTway -kanavalla. Kanavan nimi tarkoittaa meidän, teidän tie.
Lukuisia tapahtumia järjestänyt Margarita ”Margo” Oll harrastaa YouTube-kanavan tekemistä yhdessä lasten kanssa. Margo osallistuu ensi vuoden kunnallisvaaleihin, ja hänen kampanjaohjelmansa perustuu hänen lasten kehitykseen liittyvään toimintaansa.
Kanavan toiminta on ilmaista, ja lapset voivat vapaasti osallistua. Kanavan kolme teemaa ovat haastattelu, venäjän kieli ja esittely. Venäjän kieltä opettava kanava on suunnattu kaikille, jotka haluavat kieltä oppia. Maria, Vera ja Alisa kertoivat Margon kanssa kanavan tekemisestä. Kenties helpoimmin kanava löytyy sivustolta haulla Venäjän ässät. Marian ja Alisan kuvasta jo tietää, mitä klikata.

Yhdessä tehden

MTway sopii niin lapsille kuin aikuisillekin. Logon keksi Maria. Kanavaa tehtäessä käydään tapahtumissa ja haastatellaan ihmisiä. Kanavan perustamista mietittiin kesälomalla, ja sitten päätettiin heinäkuussa tehdä ensimmäinen video. Margo tapasi lapset, ja yhdessä keskusteltiin, mitä he haluavat tehdä. Yhdessä mietitään joka kerralla, millainen video tehdään. Videoon mietitään teksti ja sovitaan, kenen vuoro on tehdä mitäkin ja missä video tehdään.
Videoissa puhutaan eri kielillä. Kielisekoituksen tarkoituksena on kehittää suomenkielisille venäjän kielen taitoa ja toisinpäin.
Videoita on mukava kuvata ja julkaista. Hauskaa on myös venäjän opettaminen muille. Videoita tehtäessä oppii puhumaan vapaammin kameralle. On hauskaa, kun ei tunne itseään yksinäiseksi. Kavereiden kanssa on mukavaa tehdä yhteistyötä. Toinen toistaan autetaan, yhdessä suunnitellaan. Videoita olisi vaikeampi tehdä yksin.
On hienoa saada itsekin tietoa. Ryhmän ilmapiiri on hyvä ja paljon nauretaan. Margo mainitsi, että lasten kanssa on hauskaa tehdä videoita. Hän on ylpeä porukasta. Kaikki ovat eri-ikäisiä. Heillä on huumorintajua, tekeminen on mielenkiintoista ja innokasta. Uusia ideoita syntyy. Videoilla halutaan näyttää kaikille asukkaille, että Kouvolassa on paljon nähtävyyksiä. Neljästoista video julkaistiin marraskuussa.
Janne Kousa

Maria, Vera, Margarita ”Margo” Oll ja Alisa tutustuivat Kouvolatalolla näyttelyihin. Margo opettaa venäjää Kouvolan kansalaisopistolla.

Jaa artikkeli: