Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Suhinaa kaupungintalolla

Perinteeksi muodostunut Senioreiden suhinat keräsi runsaasti väkeä kaupungintalolle 8. lokakuuta. Ohjelmaa oli seitsemäksi tunniksi, joten väkeä tuli ja lähti pitkin päivää.

Tapahtuman ajatuksena on tarjota ikäihmisille aikaa nauttia ohjelmasta ja viettää mukava päivä. Tapahtumassa on vuosittain mukana monia yrityksiä esittelemässä palveluitaan.

Juontajaksi päivään saatiin Reijo Salminen. Hänet tunnetaan juontajana esimerkiksi sarjoista Thilia thalia thallallaa ja Kolmosvisa. Iltapäivän ratoksi hän pitikin tietokilpailun.

Reijo Salmisen perhe on viihdyttänyt esimerkiksi televisionkatsojia jo useina vuosikymmeninä. Reijo Salmisen vaimo on Kaarina Turunen, joka nähtiin esimerkiksi sarjassa Karjalan kunnailla. Heidän tyttärensä on stand up -koomikko Krisse Salminen, oikealta nimeltään Heidi Kristiina Salminen. Krissen isoveli on näyttelijä Eppu Salminen, oikealta nimeltään Jarmo Juhani Salminen.

Reijo Salminen on tullut tutuksi useilla vuosikymmenillä tietokilpailujen juontajana.

Viihdettä ja asiaa

Tilaisuuden avasivat Reijo Salminen ja Kouvolan kaupungin hyvinvointijohtaja Arja Kumpu.

Kouvolan seurakuntien tervehdyksen toi Kouvolan kirkkoherra Keijo Gärdström aiheenaan Uutta kohti Taivaan Isän suojeluksessa. Ikäinstituutin Stina Fågel kertoi aiheesta Mielen hyvinvoinnilla toivoa ja luottamusta arkeen. Lääketieteen lisensiaatti Jouko Leppänen Mehiläinen Oy:stä puhui aiheenaan Lääkitys kohdilleen ja turvalliseksi. Päätössanat lausui Kati Klaavuniemi Kouvolan ydinkeskusta ry:stä.

Musiikkisisältöä oli pitkin päivää. Pohjois-Kymen musiikkiopisto vastasi vaskifanfaarista avauksessa. Kymi Sinfoniettan viulisti Suvi Granberg luennoi aiheenaan Musiikin voima. Kouvolan Teatterilta saatiin maistiaisia Herrasmieshuijareista. Satu Lemolaa ja Tuukka Raitalaa säesti pianolla Iikka Kahri.

Kymi Sinfonietta esittäytyi omalla pisteellään. Jousikvartetti esitteli orkesterin taituruutta. Mukana olivat viuluin Sergei Tiutiunik ja Linda Fogelsone, alttoviululla Valerijs Avramenko ja kontrabassolla Johannes Raikas.

Pohjois-Kymen musiikkiopiston oopperasta saatiin näytteitä Pekka Enqvistiltä, Kauko Lukkariselta ja Terho Haimilta. PKMO:lta esiintyivät myös Emilia Vesalainen-Pellas ja Anne Korpelainen.

Senioriliikunta Turunen laittoi sormiin ja käsiin liikettä. Sormien jumppaaminen on varmasti hyväksi kaiken ikäisille.

Erittäin suosittu ohjelmanumero oli Räiskyvä ruska -muotinäytös. Osa katsojista joutui seisomaan. Näytöksen toteutti XAMK yhteistyössä alueen yritysten kanssa .

Muotinäytöksessä oli tilaa liikkua.

JK

Jaa artikkeli: