Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Suomen turvallisuus 2. osa

Kouvolan kaupungin järjestämässä kansainvälisessä Kouvolan turvallisuus -tapahtumassa oli luentoja kahtena päivänä. Ohessa lisää kaksipäiväisen tapahtuman antia.

EU:n sotilasesikunnan päällikkö

Kenraaliluutnantti Esa Pulkkinen mainitsi olevan hienoa päästä puhumaan omalla kielellä, omassa kotimaassa. Hänellä on pelkästään erittäin hyviä kokemuksia Kouvolasta. Hän mainitsi kaakonkulmalla olevan isänmaallista väkeä.
Nationalismi voidaan ymmärtää eri tavoin. Kenraaliluutnantti ei täsmentänyt, tarkoittiko hän nationalismia kansalliskiihkoilun merkityksessä. Hän puhui nationalismista, josta on Suomessa huonoja muistoja.
Afrikassa tehtävä työ on tärkeää Euroopan turvallisuudelle. Riskien nähdään tulevan etelästä. Laittoman pakolaisuuden ja terrorismin ongelmista on Suomikaan joutunut osansa kohtaamaan. Valtavat haasteet ovat Afrikassa. Kenraaliluutnantti näkee työn siellä investointina lasten ja lastenlasten tulevaisuuteen.
Afrikan auttamiselle ei ole vaihtoehtoja vaikeuksista huolimatta. Maanosan kehitystä pitää tukea, ettei tukea tarvitse hakea muualta, vaan töitä ja hyvinvointia kasvaa kuhunkin maahan.
JK

Jaa artikkeli: