Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Suosittu Tex Mex

Helmikuun lopulla Paulig julkisti Taloustutkimuksella teettämänsä selvityksen. Internet-paneelilla toteutettuun tutkimukseen vastasi tammikuussa 1030 suomalaista, 15–69-vuotiasta.
Eniten Tex Mex -ruokaa syövät lapsiperheet ja alle 35-vuotiaat. Tutkimuksesta selviää Tex Mexin suosion salaisuuksiksi etenkin ruoan maukkaus (64 %), valmistamisen helppous (50 %) sekä yhdessä valmistaminen (24 %).
Tex Mex -ruoalla rikotaan arjen rutiineja ja saadaan vaihtoehto perinteiselle kotiruoalle ja valmisruoalle.

Rentoa ruokaa

Suomalaisilla lapsiperheillä ja nuorilla aikuisilla Tex Mexin on löytynyt osaksi niin arjen kuin juhlien ruokailuja. Monet keskustelevat perheen ja ystävien kanssa ja jotkut kuuntelevat musiikkia samalla.
Tutkimukseen vastanneista 13 prosenttia hyödyntää yli jääneen ruoan Tex Mexissä. Se onkin hyvä tapa ehkäistä ruokahävikkiä.

”Nuoret aikuiset ja lapsiperheet ovat innostuneet Tex Mexistä, koska sitä on helppo tarjoilla ja varioida arjessa. Esimerkiksi tortillojen väliin voi sujauttaa lähes kaikkea, mitä kaapista löytyy. Tortillat ovat suomalaisille kuin uusi makaronilaatikko – niin suosittuja ne jo lapsiperheissä ovat”, kertoo Pauligin markkinointipäällikkö Kati Kyllönen.
Vain 4 % vastaajista kertoo nauttivansa Tex Mexiä ainoastaan ravintolassa, eikä lainkaan kotioloissa. Tyypillisesti Tex Mexiä tarjotaan buffet-tyyliin. Markkinointipäällikkö vinkkaa, että Tex Mex on helppo keino innostaa lapsia syömään kasviksia.
Tutkimuksen mukaan joka kuudes suomalainen on lisännyt Tex Mex -ruoan syömistä parin viime vuoden aikana. Noin yksi seitsemästä vastaajasta syö Tex Mex -ruokaa joitakin kertoja kuukaudessa.
Tortillat (82 %), nacho-lastut (42 %) ja tacot (34 %) ovat suosituimpia Tex Mex -ruokia. Täytteistä puolestaan jauhelihaa käyttää vastaajista 76%, tomaattia 74 %, salaattia 71 %, juustoa 67 %, salsaa 61 % ja sipulia 61 %.
Tex Mex yhdistyy monella viikonloppuun. Vastaajista 36 % kertoi lauantain ja 23 % perjantain yleisimmäksi Tex Mex -päiväksi. Etenkin uutenavuotena ja vappuna on Suomessa perinteisesti syöty Tex Mexiä. -Uutena sesonkina on noussut yllättäen myös joulunpyhät, Kati Kyllönen lisää.
JK
Kuvat: Paulig

Jaa artikkeli: