Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Suurelta kankaalta

Elokuvateatterit pyörivät useita päiviä sen jälkeen, kun esimerkiksi Messukeskus Helsingissä sulki ovensa. Esimerkiksi Kino 123:n kolmessa salissa on yhteensä noin 450 istumapaikkaa. Aiempi hallituksen määräys koski yli 500 hengen kokoontumisia.
Lukemattomat elokuvan ystävät joutuivat tyytymään murto-osan kokoiseen näyttöön kodeissaan. Ensi-iltoja lykkääntyi. Odoteltaessa hallituksen ja viranomaisten päätöksiä kiinnitettiin Kino123:lla huomiota hygieniaan ja desinfiointiin.
Sairastunut saattoi perua ostetun lipun ottamalla yhteyttä ennen elokuvan alkamista. Flunssaisia tai koronavirukselle altistumista epäilleitä pyydettiin välttämään elokuviin tulemista. 17.3. olivat kuitenkin elokuvateatterit jo kiinni. Ainakin 13.4. asti oli siinä vaiheessa tiedossa sulkeminen.
Sarjalippuja, ynnä muita omistavat asiakkaat huomioitiin jatkamalla automaattisesti lippujen voimassaoloaikaa.
Tietysti älypuhelin kulkee helposti mukana, eikä television takia tarvitse lähteä mihinkään. Mutta monista syistä odottavatkin lukuisat elokuvanystävät tilanteen selkiytymistä ja elokuvaelämysten äärelle pääsemistä.

Tiedämme, mikä on hänen nimensä. Mutta tiedämmekö milloin hän tulee elokuvateattereihin? Vielä ei kuitenkaan ole tiedossa, minkä ikäisille elokuva on suunnattu. Joko se on K12 tai K16. Elokuvan piti tulla ensi iltaan huhtikuun puolella, mutta korona työnsi sen ilmestymisen eteenpäin myöhäiseen syksyyn.

Kouvolan elokuvateatterit

Studio 123 (nimellä Kuusan Kino) tuo maahan elokuvia ja event cinemaa, levittäen niitä teattereihin koko maassa. Studio 123 tunnetaan väliaikatarjoilut sisältävistä ooppera- ja balettinäytöksistään. Taaperonäytöksissä ei hihkuminen haittaa. Hopeatähti-sarjassa on päivänäytöksiä, jotka on valittu erityisesti senioreja miettien.
Kino 123 on tullut tutuksi elokuvanäytösten ohella esimerkiksi KOUahead -messuilta. Kino 123 perustettiin vuonna 2011. Osakeyhtiön kotipaikka on Kouvola ja pääasiallinen toimiala elokuvateatteri. Yhtiön toimitusjohtaja on valkealalainen Marko Hartama. Studio ja Kino ovat sisarteattereita, mutta eri yrityksiä.
Kuusan Kino Ky on levittänyt Tuukka Temosen ohjaamat Valmentaja- ja Aika jonka sain -elokuvat. Kumpaakin kuvattiin Kouvolassa. Kuusan Kino Ky täyttää ensi vuonna 35 vuotta. Se perustettiin 1986.
Kino-Kouvo oli toinen Kouvolan keskustassa sijaitsevista Kuvaportti Oy:n yksisalisista teattereista. 1955 avattiin jo Kuva-Portti. Kino-Kouvo avasi ovensa 1958. Kumpikin digitoitiin 2010 ja lopetettiin 2014. Kino-Kouvossa on järjestetty myöhemmin erilaisia tapahtumia, joista useista on juttuakin lehdessämme ollut.
Kino-Kouvo oli aikanaan Kouvolan suurin ja ajanmukaisin teatteri. Teatterin putkituolit päällystettiin vihreällä telonlla. Käytössä oli aikoinaan kaksi konetta, jotka olivat italialaista valmistetta automatisoituine linssinvaihtajineen. Kuva-Porttia avattaessa kerrottiin Kouvolan saaneen merkittävän lisän elokuvateattereittensa ryhmään. Cinemascope-kankaan koko oli 3×7 metriä.

Elokuvamuistoja

1999 oli eduskuntavaalit. Edellisenä joulukuuna oli tullut ensi-iltaan Dreamworksin Egyptin prinssi. Suomen Kristillinen Liitto r.p. järjesti siitä täyden salin saaneen näytöksen yleisölle vaalien alla.
Tuttavaperheen lasten kanssa olin nähnyt edellisenä kesänä ensi-iltaan tulleen Mulanin. Kumpikin elokuva oli eeppisenä kuin kotonaan elokuvateatterissa ja siten hyviä esimerkkejä osoittamaan niiden tarvetta.
JK

Toisella puolen pääovia olikin sitten lapsille sopivampi Petteri Kaniinin jatko-osa: Kani karkuteillä. Beatrix Potterin tarinoiden pohjalta tehtyihin piirrettyihin verrattuna luvassa on enemmän vauhtia. Tämänkin elokuvan ensi-ilta siirtyi lukemattomien muiden ohella eteenpäin.

Artikkelikuva: Siellä täällä kuljeskeli ostajia. Tällaisen kuvan sain otettua torstaina 26.3 iltapäivällä.

Jaa artikkeli: