Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Sykettä syksyyn

Koululaisten syyslomalla järjestettiin monipuolisesti liikuntaa eri puolilla kaupunkia. Osa tapahtumista oli maksullisia, mutta moniin pääsi vapaasti osallistumaan.

Maanantaina 21. lokakuuta pääsivät lapset sisäseikkailuradalle Kuusankosken urheilutalolla. Tiistaina rata järjestettiin Valkealatalolla. Pienimmille temppuilijoille oli omaa ohjelmaa judosalissa. Jos korkeus ei huimaa päätä, oli edellisenä iltana mahdollisuus seinäkiipeilyyn.

Uskaliaita liikkujia oli tiistaina liikkeellä. Renkaissa hurjimmat roikkuivat jaloistaan ja viilettivät ilmassa pää alaspäin.

Talven tuloa enteili Kouvolan jäähallilla järjestetty Kääkin luisteluvuoro. Koko perhe saattoi laittaa kaunoluistimet tai hokkarit jalkoihin ja viilettää jäällä. Kookoo Jäätaiturit puolestaan järjesti syysloman ratoksi kaikille avoimen muodostelman treenipäivän Kuusankosken jäähallilla.

Valkealatalon seikkailuradalla riitti viime hetkilläkin vielä innokkaita liikkujia.

Polskintaa ja lenkkeilyä

Jos kuntouinti tai vesijuoksu ei kiinnosta, tarjoutui Korian uimahallissa vaihtelua tiistaina ja keskiviikkona. Eipä silloin kuntouintia tai vesijuoksua kannattanut edes yrittää. Wibit AquaTrack -rataan kuuluu esteitä, liukumäkiä ja kiipeilyä. Vauhdissa toki täytyi ikätaso huomioida. Alkuviikosta järjestettiin SyysSpläsh.

Syyslomaviikon liikuntapäivä 6-12-vuotiaille lapsille sisälsi monimuotoista liikuntaa, pelejä ja leikkejä. Päätteeksi polskittiin altaissa. Paikkoina olivatkin maanantaina Kuusankoski ja tiistaina Inkeroinen. Syytä oli huolehtia lapsen mukaan evästä, juomista ja sopiva vaatetus.

Keskiviikkona pääsivät Korialle suunnanneet Korian monitoimitalon radalle seikkailemaan. Jo viime vuosituhannen puolella on järjestetty vesidiscoja, Valkealassakin. Inkeroisten uimahallilla pääsivät uimataitoiset alakoululaiset viettämään yhdessä iltaa. DJ huolehti, että polskinnan, pärskyttelyn ja jutustelun lomassa solisi musiikki.

LOISTAVAA!-heijastinseikkailussa lapset ja lapsiperheet pääsivät liikkumaan omatoimisesti. Syysloman ensimmäisinä päivinä liikkelle lähdettiin Myllykoskella Saviniemen urheilukeskukselta ja viimeisinä Kouvolan Urheilupuiston uimahallilta.

Tempo ry järjesti Parkourin syyslomakurssin Tornionmäen koululla ikäryhmille 7-10 -vuotiaat ja yli 11-vuotiaat.

Kouvolan Sulkapalloseura järjesti syysloman lopulle sulkapallon avoimet ovet Haanojan Haaliin.

JK

Jaa artikkeli: