Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Syyshupia

Tykkimäen huvipuiston kesäkauden päättäjäisiä vietettiin lauantaina 12. syyskuuta. Pitkä päivä päättyi ilotulitukseen.
Syyssateeseen ja viileyteen huvipuiston lamput toivat mukavasti valoa. Kyllä kannatti lähteä. Oikein hymyssä suin sai kulkea katsellessaan, miten hienosti huvipuisto kylpee valossa pimenevässä illassa. Täyteen loistoonsa Tykkimäki ei päässyt, koska osa laitteista täytyy pitää sateella kiinni. Päättäjäispäivänä ei ollut konserttia perinteistä poiketen. Näin varmistettiin, ettei väkeä keräänny paljoa yhteen paikkaan kerrallaan.

Valonheitin näytti sadepisarat.

Poikkeuskesä

Lasten Päivän Säätiö perusti Tykkimäen vuonna 1986. Tykkimäen alue on historiallista Salpausselän harjua.

Tänä kesänä Tykkimäellä täytyi ostaa ranneke päästäkseen sisään. Niitä myytiin rajoitetusti, joten ennakkoon ostamalla varmisti, että pääsee haluamanaan päivänä huvittelemaan. Portteja ei kuitenkaan jouduttu sulkemaan kesän aikana. Kuumat helteet houkuttelivat Aquaparkiin jopa siinä määrin väkeä, ettei kaikkia halukkaita voitu ottaa sisään. Luokkaretkiä Tykkimäellä ei tänä kesänä järjestetty ollenkaan. Tykkimäen Huvipuisto avautui 10. kesäkuuta.
Tiistaina, 28. heinäkuuta Star Flyerin ympärillä oleva turva-aita irtosi maasta. Yksi laitteen istuimista oli osunut siihen samalla kun laite käynnistettiin. Tilanteesta ei aiheutunut henkilövahinkoja, eikä se myöskään ollut vaaraksi huvipuistovieraille.
– Tilanne aiheutui asiakkaiden omasta toiminnasta. He olivat liikuttaneet tätä ketjujen varassa olevaa penkkiä niin voimakkaasti sivulle ilman, että laitekuljettajat olivat sitä huomanneet samalla, kun se käynnistettiin, huvipuistopäällikkö Pilvi Serola kertoi.
– Turvallisuus on Tykkimäen ykkösprioriteettina ja suhtaudumme näihin tilanteisiin hyvin vakavasti. Tarkennamme jatkossa myös laitteen ohjeistuksia, Pilvi Serola muistutti.
Star Flyerin tarkastivat tapahtuman jälkeen sekä omat huoltotyöntekijät että ulkopuolinen. Laitteella tehtiin myös useita testiajoja. Se oli taas normaalisti käytössä 30.7. alkaen.
Janne Kousa

Taifunissa nimi oli välillä kokonaan valaistu, välillä ei.
Useissa laitteissa valaistus vaihteli asteittain.
Monenlaisia menopelejä riittää Tykkimäellä, mutta tällä ei kiidetä. No katse saa kyllä liitää ympäri konetta.
Valaistus kohteissa vaihteli väreiltään.


Jaa artikkeli: