Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Syyslettuja

Diakonian viran päivää eli D-dayta juhlittiin tiistaina 1. syyskuuta. Ohjelmaa oli Kouvolan seurakunnista Kuusankoskella, Anjalankoskella, Valkealassa ja Elimäellä.
Diakonian viran päivä D-day nostaa esiin kirkon diakonian virkaa. D-daylla tarkoitetaan merkittävää päivää tai tärkeän tapahtuman aloituspäivää.
Jos maailmalla kuulee puhuttavan D-Daystä, todennäköisesti kyse on Normandian maihinnousun päivästä kesäkuun kuudentena 1944. Englanninkielisessä sotilassanastossa ilmausta on käytetty ainakin vuosikymmeniä tärkeän operaation alkupäivämäärästä. Sotilaskäytössäkin se voi siis olla muutakin kuin tuo kyseinen päivä.
Diakonian viran päivän viettäminen evankelis-luterilaisessa kirkossa on valtakunnallista. Kirkon diakonityö perustuu kristilliseen rakkauteen antaen apua heille, joiden hätä on suurin, ja joita ei muuten auteta. Diakoniatyöllä halutaan luoda iloa ja toivoa arjen keskelle ja kulkea ihmisen rinnalla elämän eri vaiheissa. Diakoniatyöltä saa taloudellisen tuen lisäksi keskusteluapua. Kouvolan seurakunnissa tätä työtä tekee 18 diakonia.
Valkealassa väkeä kävi seurakuntakeskuksen piha-alueella etenkin kahden ja kolmen välillä. Sään suosiessa letut paistuivat pihalla kolmella pannulla. Kirppikseltä sai esimerkiksi vaatteita, kirjoja, elokuvia ja kenkiä. Maksaa sai omantunnon mukaisen summan. Seurakunnan työntekijöitä oli tavattavissa.
Janne Kousa

Artikkelikuva: Anja, Mame, Nika, Marla, Anita ja Lenny viihtyivät D-dayssä.

Kirppikseltä sai monenlaista tavaraa.
Letut maistuivat monelle.


Jaa artikkeli: