Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Taas Goalle

Intian lähetystöstä tuli pari passia, joihin oli lyöty ties kuinka mones Intian viisumi. Viime talvena tein pieniä matkakertomuksen pätkiä Valkealan Sanomien lukijoille, ja kun ei pahempaa kritiikkiä tullut, niin jatketaan juttuja.
Qatar Airlines vie Dohan kautta meidät Dabolimiin, Goalle, marraskuun lopussa, ja siellä yritämme jatkaa jo vuosia kestänyttä Arambolin koulun avustamista, jotta lapset saisivat jatkaa koulunkäyntiä taas vuoden eteenpäin.
Viime joulukuussa viedyt rahat alkavat olla lopuillaan, ja koulun jatkoon tarvittaisiin taas sinunkin apuasi.Viime vuonna saimme avullanne rahaa kasaan vähän yli 2 000 euroa, jolla maksettiin koko vuoden palkka opettajalle ja koulutalon vuokra. Satunnaisilla lahjoituksilla hankittiin lapsille vähän pihaleikkeihin välineitä ja uudet reput kaikille.
Yksi satanen annettiin Moving Schoolien mestaruuskilpailuihin palkintorahaksi. Kisat järjestetään vuosittain kaikkien avustusrahalla toimivien koulujen kesken seitsemän alueella toimivan Lions klubin aktiviteettina. Viime keväänä olimme jo kotona kisojen aikaan, mutta Arambolin koulu pärjäsi oikeinkin hyvin.
Herra Kulkarni odottanee, että saa taas ison nipun rahaa suomalaisen ladyn ojentamana.
Toivotaan, että tähän pussiin saataisiin taas ne rupiat, millä Arambolin lapset voisivat jatkaa opiskelua ja päästä paremmin elämän syrjään kiinni.

Uudet reput saatiin selkään helpottamaan koulumatkaa.

Pieni kertaus siitä, mihin rahaanne tarvitaan

Pohjois-Goan Moving School -toiminnan aloittivat tanskalaiset 1990, ja oppilaat tulivat lähinnä kaivokselle tulleiden siirtotyöläisten perheistä. Kielivaikeuksien takia ei ollut mahdollista päästä valtion kouluun, ja opettajat palkattiin omaa kieltä puhuvista.
Koulujen kustannukset katetaan täysin hyväntekeväisyysvaroin. Pohjois-Goalla toimii tällä hetkellä vähän yli 10 koulua, joista 3 on suomalaisten ylläpitämiä.
Yksi niistä on Arambolin koulu, jossa on vajaa kolmekymmentä lasta neljällä luokalla. Tämän koulun lapsille haluaisimme antaa mahdollisuuden jatkaa opiskeluaan taas vuoden eteenpäin.
Lähdemme Goalle 26 marraskuuta ja osoitteemme on Mascarenhas Bungalow Tivai Vaddoo Galancute. Olette tervetulleita, jos tulette Goan lomalle. Monta kertaa siellä käyneenä annamme mielellämme vinkit ravintoloista, nähtävyyksistä tai ihan mistä tahansa mikä kiinnostaa. Parhaiten yhteyden meihin saatte Facebookin kautta tai sähköpostilla. Ohessa on myös puhelinnumero.

Mirja opettelee hindiä.

Miten varmistuu avun perillemeno?

Tämä keräys on viranomaisen hyväksymä Kosken Pelastakaa Lapset ry:n luvalla nimellä Moving Schools, ja lahjoituksen voi tehdä joko alkamalla kummiksi 15 euron kuukausilahjoituksella tai kertasummalla. Näin kertyneet varat käytetään kaikkien Moving Schoolien tarpeisiin sen mukaan, missä tarve on suurin.
Meidän viemämme rahat ovat ”korvamerkittyjä” niin, että ne käytetään kokonaan Arambolin koulun ylläpitoon. Mikäli minuun luotatte niin paljon, että lahjoituksen teette minun kauttani, niin rahat viedään vain Arambolin koululle.
Varmuus lahjoitusten perillemenosta tulee joskus huhtikuun alussa, kun teen kaikille auttaneille tilityksen rahoista. Mikäli haluatte tositteen lahjoituksestanne, saatte sen kirjanpitoonne tai muistoksi kun annatte yhteystiedot (jos on eri kuin oma sähköpostiosoitteenne). Toivotaan että taas kerran annatte apunne todella hyvään asiaan.

• Hannu Metsävuori
Artikkelikuva: Arambolin koulun joukkue oli ryhdikäs avajaismarssissa.

Tuliaispaketeista olettiin ilo irti.
Intia on tunnettu värikkyydestään.

Kosken Pelastakaa Lapset Ry:n yhteinen Moving Schools -tili FI15647101020088905
Hannu Metsävuori FI3410723500021733 [email protected] – puh. 7517433089 Intian suuntanumero 91 eteen 27.11. alkaen

Jaa artikkeli: