Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Taidepolku Into – Valkealan Sanomat mukana

Valkealan Sanomat on mukana Kouvolalaisten taiteilijoiden kokoamassa Taidepolussa. Valkealan Sanomien heijastinpuu löytyy Kouvolan keskustasta Hampsta-puistosta. Puusta voi käydä nappaamassa itselleen oman heijastimen ja lukemista löytyy postilaatikosta.

Taidepolku Into avattiin yleisölle 4.1.2021.

Taidepolku Into on ulkoilma taidenäyttely Kouvolan keskustassa. Taidepolku on ulkoilmataidenäyttely, joka löytyy karttaan merkityltä reitiltä, joka kulkee 4.-31.1.2021 Kouvolan ydinkeskustan kaduilla. Upeaa taidetta löytyy usean yrityksen ja tahon näyteikkunoista. Avajaisten ohjelmassa oli runoutta, spotify-listaa, musiikkia Manskilla ja monenlaista taidetta. Manskilla pääsi seuraaman Riippumattomat Tekijät-ryhmän avoimia improtreenejä.

Taidepolku Into

Korona-aika on luonut paljon ahdistusta ja turvattomuutta, niin yksityishenkilöille, kuin yrityksille. Liikuntaa
harrastetaan vähemmän, kulttuuriharrastukset ovat jääneet pois ja ihmiset ovat peloissaan ja joutuvat elämään
epävarmuuden ilmapiirissä. Näiden asioiden valossa saivat paikalliset taiteilijat idean, Kouvolan Taidepolku Into.

Kouvolan Taidepolku Into on upea esimerkki yhteisöllisyydestä, yhteen hiileen puhaltamisesta ja suuresta positiivisesta
Taidepolun tarkoitus on kannustaa ihmisiä liikkumaan ulkona raittiissa ilmassa ja samalla tuoda heille iloa ja
antaa mahdollisuus kulttuurin nauttimiseen, näyttämällä upeaa ja laadukasta taidetta, kuitenkaan altistamatta
heitä suurille ihmismassoille sisätiloissa korona aikana.

Nämä upeat taitelijat haluavat muuttaa harmaan ja kylmän tammikuun iloiseksi, värikkääksi liikettä ja taidetta huokuvaksi ajaksi, joka antaa voimaa ja energiaa uuteen vuoteen. Taidepolku Into on karttaan merkitty reitti, polku, joka kulkee Kouvolan ydinkeskustassa. Taideteokset löytyvät 44 yrityksen näyteikkunoista, Hampsta-puistosta sekä musiikkitaidetta Poikilo puistossa. Polkua seuraamalla voi katsoa kaikki yhdellä kertaa tai pilkkoa reitti itselleen sopiviksi paloiksi. Taidepolku Into tarjoaa kaikille mahdollisuuden aktivoitua liikkumaan ja sivistämään itseään taiteen ja hyvän musiikin merkeissä.

Annika Salmi Art: The Fire Inside, Kino-Kouvon ikkunassa

Taidepolku on taiteilija tiimin järjestämä tapahtuma yhdessä Kouvolan Ydinkeskusta ry:n ja paikallisten yritysten kanssa.

Tapahtumassa on mukana Kouvolalaisia taiteilijoita, kouvolan nuorisopalvelut ja taiteilijoita myös Annika Salmi, Jenniemilia Design, Marika Mustasilta, Ulla Korjala, Janna Koponen, Agni Kuokkanen, Anne Mäkeläinen, TaideTupa PikkuSelma, Eija Kylliäinen, Sirpa Hannele Heinonen, Nia Maria Haaranen, Kirsi Kesäniemi, Leila Kosonen, Kullervo, Pekka Korpi, Sissi Ramstedt, Pirjo Pietikäinen, Jonne Perttula, Anu Hedborg, Xamk Muotoilun opiskelijat, Kouvolan nuorisopalvelu, Jere Pätäri runot, Esa Kotilainen, Johnny Perkka, Riippumattomat tekijät, Kaisa Niskanen, Joni Ensio Järvinen, Larissa Saloranta, Helena Törmälä ja Kouvolan seudun iltapäiväkerholaiset.

  • Laura Parkko
Jaa artikkeli: