Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Taidetta maailmasta

Taidetta maailmasta

Kauneus

janne
Ma, 11.03.2019 – 12:13

Galleria Padon maaliskuun taidenäyttely avattiin ensimmäisenä sunnuntaina. Kuusankosken Taideruukilla oli sunnuntaina eri-ikäisiä taiteenystäviä paikalla. 

 

Pohjois-Kymen Musiikiopiston opettajat Eija ja Heikki Puukko esittivät huilulla ja kitaralla useita lintuaiheisia sävelmiä sekä My Favorite Things’in musikaalista The Sound of Music. Heikki Puukko mainitsi muusikon mieltä lämmittäneen kun hän katsoi muusikkotauluja. Niissä soittoasennot ovat totuudenmukaisia. 

 

Eija ja Heikki Puukko
Eija ja Heikki Puukko toivat musiikillisen puolen avajaisiin.

 

Oma näyttely

Arja Kettunen kertoi, että hänellä on kamera aina mukana. Teoksia innoittaneet valokuvat ovat viiden vuoden sisällä otettuja. Taulut hän maalasi tämän vuoden alussa ja viime vuoden lopussa paria poikkeusta lukuunottamatta. 

Oman henkilökohtaisen näyttelyn pitäminen on ollut pitkäaikainen haave, jonka Arja päätti lopultakin toteuttaa. Hän on kouluttautumassa Helsingissä taideterapeutiksi, joten kuvat ja taide ovat kokonaisuudessaan Arjaa lähellä. 

Lapsipotilaiden luovaan toimintaan kertyy varoja sen mukaan, miten hyvin taulut tekevät kauppansa. Maalausvaiheessa olisi jo pari ostettu, mutta Arja kertoi tuovansa ne myyntiin Taideruukille. 
Katusoittajat ovat enimmäkseen Yhdysvalloista. Innoitusta on monista muistakin maista. 

Aktiivisesti Arja Kettunen on maalannut neljä vuotta ja ollut aiemmin mukana teoksillaan yhteisnäyttelyissä. Hän alkoi pienenä piirtää ja on siitä lähtien aina enemmän tai vähemmän taiteillut. 

Arja Kettunen antaa teosten puhua puolestaan, eikä koe tarvetta esitellä listaa kursseistaan. Oppia hän on saanut esimerkiksi Kouvolan kansalaisopistossa sekä Repin-instituutissa. 

 

 

Kolibreja
Montako kolibria löydät Arja Kettusen teoksesta?

 

Tiikeri
Katseen tiikeristä kajastuu määrätietoisuus aivan kuin ilmaisten, ettei sitä nähtäisi vain petona, mutta ei myöskään pelkkänä pehmoturkkisena kisumirrinä.  

 

 

Arja teoksensa äärellä
Arja Kettusen omiin suosikkeihin kuuluu norsu-aiheinen maalaus. 

 

Teemana ihmiset   

Maailman kasvot -taidenäyttelyyn on vapaa pääsy aukioloaikoina. Ensimmäinen oman näyttely on Arjalle todella tärkeä.

– Maalaustekniikkani näissä töissä on ollut enimmäkseen akryyli, mutta myös akvarelleja on muutama joukossa. Töissäni painottuu väri, mutta ne ovat myös esittäviä. Olen enimmäkseen tehnyt aika suurikokoisia töitä, mutta tässä näyttelyssä on pienempiäkin, Arja kertoo.

– Ihminen-teema inspiroi minua suuresti, ehkä juuri siksi, koska työskentelen ihmisten ja heidän tunteidensa keskellä. Näyttelyni on ylistyslaulu maailman ihmisille ja eläimille, joilla kaikilla on omat yksilölliset kasvonsa. 

– Näyttelyni on myös ylistyslaulu väreille, jotka ovat mielestäni tunteiden kieli. Näyttelylläni haluan myös kannustaa kaikkia lasten kanssa työskenteleviä, siksi lahjoitan näyttelyn tuoton Lastenpsykiatrian yksikölle, hän vielä jatkaa.

Arja Kettunen toimii psykologina lastenpsykiatrian poliklinikalla. Hän päätti alun alkaenkin lahjoittaa näyttelyn teosten myynnistä saatavan tuoton Lastenpsykiatrian yksikölle. Se toimi motivaattorina tiiviille maalausrupeamalle. 

Arja toivoi kuvia esille laittaessaan, että niistä välittyisi katsojille se maalaamisen ilo, jota hän on niitä tehdessään kokenut. 

– Nyt kun kevään valo täyttää koko mielen, toivon maalaustenikin valon antavan ihmisille voimaa. Haluan näyttää, kaiken tämän maailman huolen ja suorittamisen keskellä, että  meissä ihmisissä on suurta voimaa ja mahdollisuutta hyvään.

Seuraavan näyttelyn teema on jo Arjan mielessä. Hän odottaa siihen maalaamista innolla.

• JK

 

Lapsi
Lapsen katse Viattomuus II -akvarellissa on koskettava. 

 

Sininen nainen
Nainen Kauneus I -teoksessa elää kirjaimellisesti sinisessä hetkessä, johon auringon säteet kajastuvat paikka paikoin. 

 

 

Jaa artikkeli: