Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Taitoja median käyttämiseen

Viime viikolla vietettiin sanomalehtiviikkoa. Heti perään on mediataitoviikko. Sillä pyritään kehittämään mediataitoja sekä vahvistamaan aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen.

Mediataitoviikolla on erilaisia toimintoja, kampanjoita ja tempauksia. Viikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Mukana on noin 50 kansallista organisaatiota. Viikko on osa kansainvälistä Safer Internet Day -kampanjaa.

Kouluissa, päiväkodeissa, nuorisotaloissa, kirjastoissa, kerhoissa ja harrasteryhmissä käsitellään erilaisiin median ilmiöihin liittyviä aiheita ja kysymyksiä yhdessä lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Vinkkejä voi saada kampanjoista ja materiaaleista koko vuoden mediakasvatustyöhön.

Kumppaniorganisaatiot edustavat pääasiassa lapsi- ja nuorisotyötä, koulutusta, mediakulttuuria, viestintää sekä it-alaa. Ilmoittautumiset aloitetaan syksyisin.

Mediataidoista on tullut keskeinen osa kansalaisen perustaitoja. Mediakasvatuksen tarve on kasvanut. Vastuulliseksi ja taitavaksi mediankäyttäjäksi katsotaan monesti tarvittavan yhteisöä ja kasvatusta.

Kampanjoista ja tempauksista koulut, päiväkodit, kirjastot ja muut Mediataitoviikkoon osallistuvat tahot voivat valita itselleen läheisen ja hyödyllisen aiheen.

Jaa artikkeli: