Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Taituruuden juhlaa

Harvoin näkee sellaista määrää esiintyviä taikureita yhdellä kertaa kuin Taikapäivien loppunäytöksen yleisössä.

Pääsiäisviikonlopun päätteeksi oli maanantai-iltaan koottu gaalamaista taituruutta. Kuusankoskitalolla oli runsaasti yleisöä.
Suurin kiitos taikapäivien onnistumisesta kuuluu järjestäjä Markku Purholle, joka on tehnyt alaa ja taikapäiviä tunnetuksi jo useiden vuosikymmenien ajan niin tapahtumajärjestäjänä kuin esiintyjänäkin. 


Markku Purho juonsi näytöksen. Hän pohti, mihin veisi taikurivierailijoita. Hän päätti viedä heidät Haminaan katsomaan maailman suurinta lipputankoa. Markku mainitsi, että siinä olisi pojilla kotona kertomista. 

Kun yleisössä on monia taikuruudestaan tutuksi tulleita, oli väistämätöntä, että heitä on avustajissakin. Moni tiesikin kenestä on kyse, kun Jokeri Pokeri Boxin Simo ja Kirsti Aalto auttoivat kumpikin vuorollaan loppunäytöksessä. 

Mestareita maailmalta
 

Espanjalainen Miguel Muñoz on taikuri ja sirkustaiteilija. Lisäksi hän työskentelee Puntocero yhtiön apulaisjohtajana. Useaan kertaan palkittu Miguel opiskeli teatteri- ja sirkustaiteita Lontoon Circus Spacessa. Nykyään hän opettaa Ana Tamariz’in Magic School’ssa.
Muńoz’in jälkeen moni nousi seisomaan. Esitys oli visuaalisesti upea ja omaperäinen. Taikuri muutti vettä kuuliksi ja takaisin. Katosta valui tasaisena virtana vettä. 

Miguel Muñozin esitys pelasi verrattain vähillä osasilla. Elegantimpaa aloitusta loppunäytökselle on vaikea kuvitella.

Kun saksalainen Helge Thun kertoi esiintyneensä Las Vegasissa se herätti yleisössä arvostavaa äännähtelyä. Hänellä oli isoja noppia, joita hän taituroi lokerikkoon ja pois sieltä. Hän on toiminut näyttelijänä, taikurina, koomikkona ja juontajana. Palkittu esiintyjä on kolminkertainen Saksan mestari ’comedy- ja tablemagic’ -sarjoissa. 

Thun lauleskeli humoristisessa esityksessään.

Guy Hollingworth on julkaissut  kirjoja ja videoita. Hollingwortilla on tutkinnot teollisesta muotoilusta ja laista. Huolitellun tyylikkään ja asiallisen Guyn esitys oli klassista taikuruutta.  Hän veti hatun läpi kortteja. 

Hollingworthin temput vaikuttivat aluksi melko tavallisilta, mutta yllätyksiä oli luvassa. 

Skotlantilainen Stevie Starr on tullut monessa maassa tutuksi television kykykilpailuista, joissa hänen omaperäinen esityksensä herätti huomiota. Stevie ei varsinaisesti ole taikuri. Mutta vielä en ole kuullut selitystä sille, miten hänen temppunsa onnistuvat. Erikoisimmasta päästä Starrin esityksissä ei ole se, että hän puhaltaa suustaan saippuakuplia. 

Varsinkin osa Stevie Starrin tempuista jakaa yleisön kahtia. Toiset pitävät niitä hauskoina, toiset eivät välittäisi katsoa. Perässä ei kannata kokeilla. Ei myöskään Starrin ruokavaliota, joka kuulemma koostuu limonadista, perunalastuista ja makeisista.  

Starr on tullut monille suomalaisillekin televisionkatsojille tutuksi esimerkiksi America’s Got Talent-ohjelmasta.

Manipulaation maailmanmestari Topas syntyi 1972 Stuttgartissa. Hän on esiintynyt yli 50:ssä tv-ohjelmassa. Vuoden Illusionisti 2004 Yhdysvalloissa on vain yksi hänen lukuisista palkinnoistaan. 

Topas soitti pelikorteilla eri tyylisten kappaleiden soolo-osuuksia. Kaiuttimia hän sai esiin järjettömän paljon laatikon kokoon nähden.  lisää ja lisää samalla laulaen. Päähän jäi soimaan kohta: – One more. Ja jos kaipaa (juttu)seuraa, niin kannattaa tehdä samanlainen temppu kuin Topas. Hän sai kaiuttimien lisäksi esiin naisen. 

Topasin osuudessa oli monipuolisesti silmänlumetta ja omaperäistä korttitemppuilua. 


  
JK

Jaa artikkeli: