Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Tallinmontulla maalisostoksilla

Tyrnimehua, koruja, kermatoffeeta, juustoa, salamia, hunajaa, marjajalosteita ja paljon muuta oli myynnissä pelkästään sisätiloissa. Kyseessä olivat Tallinmontun markkinat, joita järjestää Kymin kerho ry.

Ulkona myynnissä oli esimerkiksi pölypusseja, kalakukkoja, lakuja, leipomotuotteita ja cd-levyjä. Kauppiaita oli tiedossa 4. maaliskuuta mennessä yhteensä 43. Ulkona oli vielä siinä vaiheessa tilaa.

Tallinmonttu sijaitsee Kuusankoskella Kuusanniemen liikennevaloristeyksen luona. Iso keltainen rakennus on siellä notkossa. Karttahaku kertoo paikassa sijaitsevan Kiinteistöosakeyhtiö Tallinmontun. Tallin monttu -kirjoitusasuakin paikoitellen tapaa.

Rakennuksella on jo ikää. Museoviraston suojelema pytinki on vuodelta 1928. Kymin Kerho ry sijaitsee kyseisissä tiloissa. Kymin Kerho ry on sekin jo vuodelta 1935.

Kerhotiloilla on kokoa yli 600 neliömetriä. Tiloja voivat kaikki halukkaat vuokrata esimerkiksi kokous ja juhlakäyttöön. Kerholla on oma keittiö. Suureen biljardisaliin on saatu mahtumaan periäti yksi snooker-, kaksi pool- sekä viisi kaisapöytää.

JK

Markkinat oli helppo huomata.

Artikkelikuva: Myynnissä oli tuotteita moneen tarpeeseen.

Jaa artikkeli: