Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Talvirallia

Talvirallia

Ralliauto lumisella tiellä

admin
La, 16.02.2019 – 22:44

Kouvolassa on monet vuodet ajettu SM-tason kesärallia. Tällä kertaa paahdettiin menemään helmikuun puolivälin viikonloppu. Lunta oli yhä sen verran, että kyseessä oli täysipainoinen talviralli.

 

Reitit kulkivat pitkälti Valkealan koilliskulmilla, jossa pääsi oma väki heikosti lauantaina 16.2. liikkumaan. EK 3 lähti Tirvalta Kannuskoskentien alkupäästä ja kääntyi Sorsalasta Pöljön suuntaan ja päättyi Aholan kulmille. Nelonen lähti kaakkoon Savitaipaleen puolella. Heituinlahdesta huristeltiin rauhassa itään. Toivolan EK päätyi lähelle Haukisaarta, josta ajettiin välietappi Tuohikotin kautta lähes Toikkalaan.  Pyörämäentietä eteni EK 6, joka Uusi-Maunon kautta päätyi Uutelaan. Tuohikotista lähdettiin viimeiselle erikoiskokeelle Haukisaaren ja Hermusen kautta Savitaipaleen Inkilään.

Tiukkaa taistoa

Juha Salo veti kovimmat pohjat perjantain kahdella erikoiskokeella. Kun Kannuskosken 26,10 kilometrin kolmannelle erikoiskokeelle yhdentoista tuntumassa lähdettiin, olivat Teemu Asunmaa ja Jari Ketomaa molemmat vajaan kahdeksan sekunnin päässä.

Ralli ratkaistiin oikeastaan jo tällä erikoiskokeella. Teemu veti tasan 12:34. Henrik Pietarinen ylitti ajan vain kuudella kymmenyksellä ja kiilasi siinä vaiheessa kokonaistilanteessa neljänneksi. Juha Salo jäi pohja-ajasta 11,6 sekuntia, ja joutui erikoiskokeella päästämään edelleen Teemun ja Jarin lisäksi myös Henrik Pietarisen, Kristian Kiviniemen ja Samuli Vuorisalon. Kokonaistilanteessa hän kuitenkin pysyi tiukasti kakkossijassa.

Seuraavalla EK:lla Henrik nousi kärkeen ja Juha piti kakkospaikan.
Rämälän EK:lla Kristian veti pohjat, ja hilasi sillä itsensä neljänneksi. Teemu palasi täpärästi kärkeen ennen Juhaa. 

Viimeisen taipaleen Teemu Asunmaa veti niin komeasti itselleen, että lopullinen ero yhteistuloksessa oli hänen edukseen 14,9 sekuntia. Kristian Kiviniemi oli samoin vakuuttavasti kolmas niin viimeisellä EK:lla, koko kisassa kuin sarjan tässä vaiheessa.

SM O.K. Auto-rallin järjesti Kouvolan Seudun Autourheilijat ry. Erikoiskokeiden yhteispituus oli 110,9 kilometriä. Ajettavaa kaikkiaan kertyi 331,4 kilometriä.

Kauden ensimmäinen ralli ajettiin Rovaniemellä 24.-26.1. Kouvolasta kausi jatkuu Joensuuhun, johon väliä jää vain kaksi viikkoa.

AK

 

Jaa artikkeli: