Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Talvivalkeat liikkeelle

Seitsemäntenä helmikuuta kaupungin YouTube -kanavalle ilmestyi vapaasti katsottavaksi Taikasirkus. Sen ehtii vielä useamman päivän aikana katsoa.

Talvivalkeat aloittanut ohjelma mainitaan myös Lastenkulttuuriviikkojen sivulla.

Kouvolatalon Simelius -salissa esiintyivät Sirkus Bravuuri ja taikuri Elmo Huovila. Juontaja Aatu Itkonen kertoi ensimmäisen kahdesta duosta vievän ilma-akrobatian pyörteisiin.

Tarinassa kaksi sisarusta kamppailee valintojen virrassa hyvän ja pahan välillä. Esityksessä korostuu yhteistyön tärkeys.

River Snakes-Notkeus-Duo esitteli notkeusakrobatiaa. Inka Lipolan ja Suvi Kukanahon esityksessä korostuu myös tasapaino.

Fire of Fans-led-viuhkat -esityksessä Maru Hyytiäinen, Pinja Seppälä ja Heini Saaristo toivat valoa pimeään saliin. Värit ja kuviot vaihtuivat vauhdikkaassa esityksessä.

Ocean Eyes-kolmen pyramidit toi lavalle yhdeksän sirkuslaista. Tasapainottelu vaatii tilalta huomattavasti korkeutta, joten monenkaan kotona ei temppuja voisi tehdä.

Taikuriesityksiä

Kouvola merkitsee Aatu Itkoselle todella paljon. Hän pitää Kouvolaa mahtavana tapahtumakaupunkina. Asemalla Same-Eyesin kuvatessa Aatu teki pienen taikatempun.

Elmo Huovila ja Markku Purho juttelivat taikureiden salaisessa paikassa. Markku kertoi, että Solmu Mäkelän syntymästä tulee kuluneeksi vuonna 2022 sata vuotta.

Vuonna 2018 kuollut Solmu Mäkelä jätti jälkeensä valtavan kirjaston. Sille löytyi paikka Kouvolasta.

Taikurit voivat käydä lukemassa kohtaamispaikassa kirjoja ja opiskella uusia temppuja. Elmo varmisti Markulta, että Solmu Mäkelä oli Taikapiirin kunniapuheenjohtaja.

Markku kertoi, että Taikapiiri on Suomen vanhin taikurijärjestö. Suomen Taikapiiri täytti viime vuonna 75 vuotta.
Markku Purho järjesti ensimmäistä kertaa Taikapäivät 1982. Elmo Huovila mainitsi, että ainakin itselleen hän on saanut suurimmat opit Taikapäiviltä olleilta huippuluennoilta.

Markku Purho kertoi, että Taikapäivillä on ollut suuri merkitys taikureille. Kouvola on saanut maailmanmainetta. Tänne on tullut taikureita ympäri maailmaa, yli kahdestakymmenestä maasta.

Elmo Huovilan temppuihin lukeutui pöydän leijuttaminen.

Elmo Huovila on ehtinyt täyttää 16. Hän on nuoresta iästään huolimatta esiintynyt ympäri Suomen jo yli vuosikymmenen ajan.

Elmo yhdistelee luovasti taikuuteen musiikkia ja valoja, saaden huomiota ulkomaita myöten.

Elmo on palkittu muun muassa junioreiden Suomen mestarina, ja hänelle on myönnetty Suomen Taikapiirin kunniapalkinto pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa.

Syksyllä 2020 Elmo kutsuttiin maailman vanhimpaan taika-alan yhdistykseen The Society of American Magicians (S.A.M.) historian ensimmäisenä alaikäisenä jäsenenä. Hänet nimitettiin yhdistyksen Pohjois- maiden edustajaksi.

Aatu Itkonen on nuori esiintyjä-yrittäjä. Hän tekee taikurin, puhujan, juontajan ja mainosmallin töitä. Aatu aloitti 13-vuotiaana, ja on liki neljän vuoden ajan esiintynyt monenlaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa ympäri Suomea.

Aatu on juontanut ja spiikannut useita yritysten mainosvideoita. Televisionäkyvyydestä mainittakoon esimerkiksi Aatun Mysteerit, joka on toistaiseksi katsottavissa Yle Areenasta. Jotkut temput voivat säikäyttää alle kouluikäisiä.

Janne Kousa

Arkistokuvassa Elmo Huovila Pato Areenalla 2020.

Jaa artikkeli: