Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Tango täytti pihan

Sisätorin pihalle eivät kaikki autot mahtuneetkaan, kun Aino Niemi ja muut solistit esiintyivät Pirttipelimannien kanssa.
Neljäntenä elokuuta järjestetyssä Sisätorin konsertissa oli väliaika. Kuulijoita oli toistasataa.
Yksi ainoa ihminen, Väliaikainen, Lapin tango ja monet muut laulut viihdyttivät yleisöä. Väliajalla sisällä piisasi jonoa.

Ainon kuulumisia

Inkeroisista kotoisin oleva Aino lauloi siellä ensi kertaa julkisesti. Hän oli silloin 13-vuotias.
Aino on Kari Kepsun kaveri, joten Pirttipelimannien kanssa on mukava käydä esiintymässä.
Kesän Aino Niemi kertoi olleen hiljainen. Kesään kuuluu hyvää. Tangokuningas Aki Samulin maatilalla Pukkilassa Aino Niemi pääsi hoitamaan eläimiä ja tekemään muita maatilan töitä. Aino pääsi myös rakentamaan maitolaituria. Ohjelma nähdään syksyllä Alfa-TV:llä. Hän oli Pukkilan kunnassa Valkealan konserttia edeltäneellä viikolla.
Kuvauksissa järjestettiin konserttikin. Ainolla on ollut vähän ikävä laulujuttuja, joten oli mukava taas päästä mikin varteen.
Kaukaisimmillaan Aino Niemi on esiintynyt Lapin kiertueella, esimerkiksi Levillä. Hiihtokeskukset ovat hyvin suosittuja sesonkiaikaan. Tanssimusiikin parissa Aino jatkaa ainakin lähivuodet. Hän pyrkii ylläpitämään laulutyötä.
Monista hyvistä tangoista on vaikea valita omaa suosikkia. Rakkainta Ainolle on Unto Monosen ja Toivo Kärjen tuotanto. Niitä hän tykkää eniten kuunnella ja laulaa.
Aino on opiskellut vuoden lääketiedettä Kuopiossa. Hänestä tulee siis todennäköisesti laulava lääkäri.
Kesällä Aino on tykännyt urheilla. Marjasadot ovat olleet mahtavat. Hän on kerännyt mustikkaa, sieniä ja lakkoja. Niitä löytyi Sippolan suunnilla yhdeltä suolta. Vähän jäi saalis vajaaksi tavoitteesta. Suolla kävely tuntui jaloissa, mutta oli kuitenkin mukavaa ulkoilua.
Janne Kousa

Huomattavan suurelle osalle kuulijoista riitti tuoleja.
Jaa artikkeli: