Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Tärkeintä oli hyvä tunnelma ja luova tekeminen

TV5:ltä tulee tänään viimeinen jakso Mestaritekijä-ohjelmaa. Voittaja ratkesi jo viime viikolla, mutta voitto ei ole oleellista. Se perustui suurelta osin tuomareiden mieltymyksiin. Luvassa on kooste parhaita paloja. Kaikki ei mennyt niin kuin Strömsössä, mutta tunnelma on sitäkin keveämpi. Suosittelen, tuli sarja kokonaisuutena sitten katsottua tai ei.

Tästä lähdettiin liikkeelle.
Unelmatyössäkin näkyi Esan into moottoreihin. Puksutin toimi.
Esan valmistamalla huussilla voi kuvitella matkustavansa ajassa. Sisälle olisi kaivattu vielä huolitellumpaa jälkeä, jotta paikka finaalissa olisi auennut.

– Tuolla oppi ainakin uusia työtapoja ja tekniikoita seuraamalla kanssakilpailijoiden työskentelyä. Tosin kovin paljon sitä ei ennättänyt tehdä, ainakaan kilpailutehtävien aikana. Tuosta kameran edessä toimimisestakin tuli tuon parin viikon aikana rutiininomaisempaa ja luontevampaa, kilpailussakin valkealalaiseksi ilmoittautunut Esa Lindroos kertaa kokemuksiaan Mestaritekijöistä.
– Nyt kun itse olen katsonut kaikki jaksot, niin olen ihan tyytyväinen, että pääsin mukaan tekemään tällaista ohjelmaa. Kilpakumppanit oli kaikki todella mukavia. Suurimmaksi osaksi ei heitä oikein edes mieltänyt vastustajiksi, Esa jatkaa. Hän käyttää nimitystä kanssakilpailijat, sillä kaikilla oli kuitenkin hyvin omanlaisensa osaamisalue.
Esaa jäi harmittamaan vain se, ettei itse tekemistä näytetty juurikaan ohjelmassa. Jokaisen luona vain käväistiin.
Omista kilpailutöistä Esalle parhaiten jäi mieleen kalkkunagrilli, johon saatiin kaksi vuorokautta suunnitteluaikaa.
– Siitä kehkeytyi sitten fiftarityyppinen meikkikaappi, joka näyttää vielä makeemmalta seinälle asennettuna kuin sielä studion valaistuksessa, Esa hymyää.

Myös lampputehtävässä Esa oli ottanut mallia filmimaailmasta.
Tässä meikkikaapissa oli myös työn jälki niin huoliteltua, että kangasmerkki olisi ollut ansaittu. Työ oli Esan oma suosikki.
Lähellä oli palkinto naamiotyössä, jossa tapa muotoilla sai eniten kiitosta.


Loppupään suurissa tehtävissä oli pidettävä yllä tiukkaa työtahtia. Esalla jäi silti aikaa auttaa muita, jos he apua tarvitsivat. On siis helppo arvata, että Esa oli yksi pidetyimmistä kilpailijoista. Auttaminen kuvastaa myös hyvin kilpailun ilmapiiriä.
– Kaikki ovat käsityöhenkisiä ihmisiä, joten yhteistä jutusteltavaa löytyi helposti kaikkien kanssa. Esa vielä lisää.
Korona esti suunnitellun finaalin yhdessä katsomisen Helsingissä. Läppärin välityksellä osa kilpailijoista piti kuitenkin yhteyttä.
– Uskoisin että kilpailijoihin tulee pidettyä yhteyttä, jos ei muuten niin sosiaalisen median kautta vastaisuudessakin, Esa arvioi.
Hänen lisäkseen kilpailuun osallistuivat sen voittanut Jonas Helenius Vantaalta sekä Nipa Seväkivi Jyväskylästä, Tiina Arponen Helsingistä, Elisa Kinnunen Kajaanista, Jemina Hanhijärvi Järvenpäästä, Jaana Aalto Turusta, Ismo Saarelainen Kuopiosta, Emmi Olkkonen Tampereelta ja Ville Rosenberg Noormarkusta. Antti Holma juonsi ja Kaarina Korventaka päätuomaroi. Aputuomareista ensimmäinen ja viimeinen oli Kiti Kokkonen.

Teksti: AK, Kuvat Esa sai ohjelmasta käyttöön.

Artikkelikuva: Esa Lindroos sai kehyksellään Mestaritekijä-ohjelman ensimmäisen mestaripalkinnon. Muita ei kertynytkään, mutta kisassa hän pysyi semifinaaliin asti tasaisen varmalla työllä ja hienoilla ideoilla. Esa oli jopa niin näppärä, että ehti usein muita auttamaan. Tuomareita ja juontajaakin hän onnistui viihdyttämään.

Ensimmäisestä puhdetyöstä Billnäsin ruukilla alkoi Esan teknisen humorististen ideoiden sarja.
Lankatyössä Esa vei pelien maailmaan.
Esimerkiksi sukupuussa kiitosta tuli hyvästä ideasta.
Ehkä hyödyllisin Esan puhdetöistä oli kännyköiden latausteline.
Jaa artikkeli: