Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Täysi päivä jalkapalloa

Kajon jalkapallopojat (Kajo JP) järjesti turnauksen vuosina 2011 ja 2012 syntyneille junioreille.

Valkealan tekonurmella sunnuntaina 22. syyskuuta pelattu turnaus kesti täyden päivän, sillä ensimmäiset pelit alkoivat jo aamulla klo 9:30 ja viimeinen peli vihellettiin päätökseen liki seitsemän tuntia myöhemmin. Aurinkoisessa syyssäässä pelattuun turnaukseen osallistui 24 joukkuetta ja yli 150 nuorta jalkapallon harrastajaa.
Toista kertaa Valkealassa järjestettyyn turnaukseen saapui joukkueita aina Lappeenrantaa, Mikkeliä ja Loviisaa myöten. Pelejä pelattiin tekonurmen neljällä pikku kentällä samanaikaisesti. Pelit jaettiin syntymävuoden perusteella myös tasoille 1 ja 2, jossa taso 1 oli tarkoitettu edistyneemmille pelaajille ja taso 2 aloitteleville pelaajille. Näin kaikki pääsivät pelaamaan juuri itselleen sopivassa sarjassa, ja kaikille joukkueille järjestettiin päivän ohjelmaan neljä ottelua.
Pienehkö pelialue oli juuri sopiva neljän kenttäpelaajan ja yhden maalivahdin kokoisille joukkueille. 7-8 –vuotiaiden pelaajien ohella myös otteluiden nuoret tuomarit saivat hyvää kokemusta omaan harrastukseensa. Yhden ottelun peliaika, 25 minuuttia ilman puolten vaihtoa tuntui sopivan juniorijoukkueille hyvin.
Järjestävä seura Kajo oli mukana viidellä joukkueella, mikä osoittaa mukavasti paikallisen harrastuksen laajuutta. Kajon joukkueenjohtajina toimivat Katja Ahola ja Anna-Maria Lantta. He olivat jo etukäteen ylpeitä pelaajien taustajoukkojen ahertamisesta turnauksen onnistumisen eteen. Vanhemmat olivat keränneet arpajaisvoittoja, valmistaneet syötävää kahvilaan ja kioskiin myytäväksi sekä osallistuivat myös turnauspäivänä talkootöihin. Hyvä taustatyö takasi sen, että turnauspäivä sujui kaikin puolin jouhevasti. Puolilta päivin järjestetyssä ruokailussa jäähallin kahviossa oli varauduttu ruokkimaan 150 suuta, ja lihamakaroonilaatikko ketsupin kera maistuikin nuorille urheilijoille hyvin.

Joukkueenjohtajat Katja Ahola ja Anna-Maria Lantta huolehtivat myös turnauksen palkinnoista.

Voittoja ja tappioita

Kajon vuonna 2011 syntyneiden joukkue (Kajo musta) pelasi kentällä 1. Avausottelussaan se voitti Kuusankosken Kumu JT:n maalein 3-1. Toisessa ottelussa sitä vastaan tuli Loviisan punainen joukkue, joka olikin pitelemätön. Vaikka Kajon pojat taustajoukkojen mukaan ”kävelivät” tuossa ottelussa, niin lukemat 0-8 loviisalaisille tuntuvat suurilta. Loviisa tosin voitti lohkossaan kaikki neljä peliään hurjalla yhteismaalierolla 31-3, joten ei Kajo musta huonolle hävinnyt.
Valmentaja Teemu Karvosen ohjeistus seuraaviin peleihin auttoi, ja niinpä Myllykosken MyPa P2011 sai tuntea Kajon taidot, ja poistua kentältä 8-0 tappio niskassaan. Kajo musta päätti oman turnauksensa 4-2 voittoon Orimattilan pedoista, jonka kohtalona oli hävitä kaikki neljä otteluaan. Kajo mustan saldoksi jäi näin ollen neljästä ottelusta kolme voittoa ja yksi tappio, maaliero 15-11.
Viimeisen ottelun päätyttyä Kajon poikien tervehdyshuuto vastustajalle kuului: ”Mustaa multaa, Kajo on kultaa!” Eetu, Ville, Pietari, Ilari, Miro, Juuso ja Kaapo kajauttivat sen komeasti yhteen ääneen.
Kaikki muutkin kotijoukkueet Kajo keltainen (2011 syntyneet, taso 2), Kajo keltamusta (2012 syntyneet, taso 1), Kajo valkoinen (2012 syntyneet, taso 2) ja Kajo T/P13 (taso 2) pelasivat hyviä pelejä ja saavuttivat peleissä pisteitä.

Valmentaja Vesa Marttila joukkueensa ympäröimänä.

Vanhemmilta ja valmentajilta

Pietarin vanhemmat Pietu ja Raisa Mänttäri olivat seuraamassa pelejä kentän laidalla. He olivat sopivalla asenteella liikkeellä, ymmärtäen että tämän ikäisten pelit eivät saa olla vielä ”liian” vakavia. Useita maaleja tehnyt Pietari on harrastanut jalkapalloa kolme vuotta, ja perhe on muutenkin liikunnallinen.
Vihreäpaitaisen joukkueen valmentaja puolestaan tsemppasi poikiaan ennen päivän viimeistä ottelua:
– Tää on viimeinen peli, nyt olisi kasvojen pesun paikka. Kairataan se voitto! Tämä ohje auttoikin joukkuetta pelin alussa, mutta lopulta sen oli tyytyminen tappioon. Pojat ottivat häviön pelin jälkeen kuitenkin hyvin, ja tervehdyshuuto voittajille kuului:
– Huh hah huli, turpaan tuli.
Kajon vastuuvalmentajana toimii Ville Huovila. Muut valmentajat ovat Teemu Karvonen, Arto Uotila ja Vesa Marttila.
• Jari Sahala

Artikkelikuva: Kajo musta pelaamassa MyPan poikia vastaan.

Tekonurmella riitti vilskettä.
Kajo musta on saanut urakkansa päätökseen. Valmentaja Teemu Karvonen oikealla.
Jaa artikkeli: