Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Tehdasnäkymät

Korialla matonpesupaikan löytävä näkee myös Fazerin tehtaan. Entinen Kaslingin tehdas on ollut päälle vuoden Fazerin tuotantolaitoksena.
Kaslink-nimisen yrityksen perusti valkealalainen Raino Kukkonen vuonna 2001. Vuodesta 2010 eteenpäin vetovastuu oli Rainon pojilla. Tuomas, Matti ja Juha-Petteri Kukkonen myivät yrityksen, ja elokuussa 2019 Kaslingista tuli osa toista suomalaista perheyritystä, Fazer Groupia.
Kaslink aloitti kastikepohjilla. Jälleenmyyjät toimittivat kastikkeita ammattikeittiöille ympäri Euroopan. Kastiketuotanto alkoi vuokrakiinteistössä Kouvolassa, ja kalusto oli vanhaa. Jälkiruokakastikkeet ja muut ruoanlaittotuotteet seurasivat.
Maitopohjaiset juomat ja ruoanlaittotuotteet toivat osaltaan yritykselle kasvua. Vuosien 2011 ja 2016 välillä Kaslingin liikevaihto kasvoi noin 50% vuodessa. Kaslink olikin yksi Suomen nopeiten kasvaneista yrityksistä 2000-luvulla. Kaslink investoi uusiin tuotantolinjoihin. Korian tuotantolaitosta laajennettiin.
Valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla Kaslink huomioitiin vuonna 2014 vuoden yrityksenä. Samana vuonna Kaslink toi markkinoille Kouvolan seudulla ensimmäisen oman brändinsä Mairen.

Investointia

Fazer suosii kotimaisia raaka-aineita. Valmistuksessa kotimaisuusaste on noin 95 %. Kesällä uutisoitiin investoinneista Korian tehtaaseen.
-Vaikka omavaraisuus ja huoltovarmuus ovat Suomessa huippuluokkaa, suomalainen ruoka ei ole itsestäänselvyys. Elintarvikeyrityksenä tämä vaatii meiltä sen, että innovoimme ja investoimme jatkuvasti, ja että kuluttajat näkevät tuotteidemme arvon, ja sen vuoksi suosivat kotimaista tuotantoa ostopäätöksissään. Jokainen meistä voi vaikuttaa suomalaisen ruuantuotannon tulevaisuuteen valitsemalla kotimaisen, kestävällä tavalla valmistetun tuotteen. Tämä auttaa myös meitä jatkamaan työtämme kuluttajien, yhteiskunnan ja ympäristön hyvinvoinnin parantamiseksi, Christoph Vitzthum, Fazer-konsernin konsernijohtaja mainostaa.
Fazerilla uskotaan suomalaiseen kauraan ja kiertotalouteen. Kauran suosio kasvaa maailmalla. Siksi tuotantoa ryhdyttiin laajentamaan Korialla, uusilla linjoilla ja kauratuotteiden keskittämisellä.
-Viimeisen kolmen vuoden aikana Fazer on investoinut Suomeen noin 110 miljoonaa euroa. Korialla investoinnit nousevat vuoden sisällä yli 10 miljoonaan euroon”, Christoph Vitzthum jatkaa.
Korialla Fazerilla on töissä yli 170 henkilöä. Osaamista on eri aloilta, kuten automaatiosta, laadunvalvonnasta ja tuotekehityksestä.
Karl Fazer avasi ensimmäisen konditoriansa Helsingin Kluuvikadulle vuonna 1891. Toiminta on laajentunut kahdeksaan maahan ja vientiä on noin 40 maahan. Fazer-konsernin liikevaihto oli vuonna 2019 peräti 1,1 miljardia euroa, työntekijöiden määrän yltäessä lähes 9 000 henkeen.
Janne Kousa

Tehtaan lähistöllä pestään mattoja. Korialla matonpesupaikka ei ollut uhattuna.


Jaa artikkeli: