Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Televisiopoiminnat 12.3.-25.3.2020

Torstai 12.3.

TV1
19.00 Dokumenttiprojekti: Unelma työstä. Noin miljoona suomalaista on joko työttömänä tai työskentelee osa- tai määräaikaisessa työsuhteessa. Dokumentissa tarinansa kertoo entinen työministeri, loppuun palanut oikeustieteen tohtori, akateeminen pätkätyöläinen ja nuori teatterintekijä.

Teatteritaiteen maisteri Ruut Luoto on töissä teatterilla aulavahtimestarina. Unelma ohjaamisesta on niin lähellä ja niin kaukana. Kuvassa Ruut Luoto. Petri Krook/Yle Kuvapalvelu

Sub
08.35 Pikku Prinssi (S). Tulilinnun planeetta, osa 1. Ranskalainen suomeksi puhuttu animaatiosarja perustuu Antoine de Saint-Exupéryn vuonna 1943 julkaisemaan klassikkokirjaan.

Alfa-TV
21.00 Moottorikelkkailun SledstoreSM 2020
.

Perjantai 13.3.

TV1
11.25 Oi kallis Suomenmaa (7). O: Wilho Ilmari. N: Ansa Ikonen, Eino Kaipainen, Vilho Auvinen, Jalmari Rinne. Mika Waltarin kirjoittama isänmaallinen tarina välirauhan ajan Suomesta koettelemuksineen ja toiveineen.

Lauantai 14.3.

TV1
18.45 Avara luonto: Ihmeellinen Australia. 1/3. Maa. Australian luonnon takana ovat poikkeuksellinen ilmasto ja pitkään jatkunut maantieteellinen eristyneisyys. Dokumentissa esitellään maan uniikkia ja eksoottista eliölajistoa sekä ainutlaatuisia maisemia.

Kuvassa Full Body Whale Shark Ningaloo. Adele Bennet/Yle Kuvapalvelu

MTV3
12.00 Alfa ja Omega 2-4: Jouluinen seikkailu (7), Suuret susikisat (7), Torahammasluolan arvoitus (7).
20.00 Masked Singer Suomi. Musiikkiohjelma, jossa arvaillaan kuka julkisuudesta tuttu kätkeytyy puvun taakse.

Nelonen
19.10 Yösyöttö. Eve Hietamiehen romaaniin perustuvassa komediassa toimittajana työskentelevä Antti jää yllättäen vauvan kanssa kaksin. R: Petteri Summanen, Marja Salo, Ria Kataja, Juha Muje, Marjaana Maijala, Niko Saarela. O: Marja Pyykkö.

Alfa-TV
18.00 Hurjia perinnejuhlia maailmalta. Kausi 1. 4/6. Argentiinan Fiesta de la Tradición. Pampan karjapaimenet, gauchot, kilpailevat hevosmies- ja ratsastustaitoa mittaavissa kilpailuissa sekä vaarallisessa rodeossa.

Sunnuntai 15.3.

TV1
10.00 Revontulien armoilla. Auringosta tuleva hiukkasmyrsky saa aikaan komeita revontulia. Se voi myös vahingoittaa satelliitteja sekä lamauttaa sähkö- ja tietoliikenneverkkoja. Dokumenttielokuva kertoo uutta tietoa aurinkomyrskyn vaaroista. O. Simo Sipola.
13.45 Elämäni Biisi. Uusi musiikkiviihdeohjelma alkaa. Katja Ståhlin vieraina Elsa Saisio, Nasima Razmyar, Ilari Johansson ja Paleface. Vieraiden elämän biisit ovat kotimaisia ja ulkomaisia klassikkokappaleita. Mutta mikä on kenenkin biisi?

Yle Teema & Fem

12.05 Tiny Shoulders: Barbie 60 vuotta. Legendaarinen Barbie-nukke lanseerattiin New Yorkin leikkikalumessuilla maaliskuussa 1959. Siitä alkoi maailmanlaajuinen menestystarina.

Mattel/Yle Kuvapalvelu


13.35 Frank Lloyd Wright – arkkitehti. Frank Lloyd Wright oli yksi maailman merkittävimmistä arkkitehdeista. Dokumentti esittelee kahdeksan hänen tunnetuinta rakennustaan ja kysyy kuinka hänen vallankumoukselliset ideansa muuttivat arkkitehtuuria ja maailmaa.
15.35 Haamuja Pantheonissa. Taatusti tavallisuudesta poikkeavaa koreografiaa.

Alfa-TV
20.00 Ristirock Reloaded: Pekka Simojoki
. Jakso 1. Pekka Simojoki. Tampereen Pakkahuoneella syyskuussa 2019 taltioidussa musiikkisikermässä soi suomigospelin historiallisia helmiä.

Maanantai 16.3.

TV1
12.00 Muisti: Viimeiset kärrymustalaiset
. Romaninaiset Iida Nyman ja Vieno Palm ovat aitoja kärrymustalaisia, jotka ovat povanneet ja kerjänneet, mutta ennen muuta tehneet kangaskauppaa. 1960-luvulla kankaita haettiin itse ja kielitaidottomina Pariisista asti.
13.15 Ryhmy ja Romppainen (7). O: Risto Orko. N: Reino Valkama, Oiva Luhtala, Kirsti Hurme, Paavo Jännes, Arvo Lehesmaa. Armas J. Pullan veijariromaaniin perustuva seikkailuelokuva suomalaisista sotilasurhoista.
19.00 Historia: Otsonikerrosta paikkaamassa. Kun tutkijat ensi kertaa tunnistivat otsonia tuhoavat kemikaalit, oli ihmiskunta uuden haasteen äärellä. Ronald Reaganin ja Margaret Thatcherin johdolla yli 30 maata allekirjoitti sopimuksen otsonikadon hillitsemiseksi, ja se kannatti – otsonikerros onjo vuosia ollut toipumaan päin. Dokumentti selvittää, mitkä tekijät johtivat kaikkien aikojen menestystarinaan taistelussa ilmastonmuutosta vastaan.

Yle Kuvapalvelu

MTV3
20.00 Maajussille morsian

Sub
21.00 Focus
(12). Rikoskomedia kahdesta huijarista, jotka rakastuvat toisiinsa. Nicky on harhautusten mestari, Jess on aloitteleva huijari. O: Glenn Ficarra ja John Requa. R: Will Smith ja Margot Robbie.

TV5
22.15 Hitch – lemmentohtori
(S). Lemmentohtori Hitch auttaa miehiä löytämään unelmiensa naisen. Hänen avullaan vaikeatkin asiakkaat saavat tavoittelemansa naisen pauloihinsa. Miten on lemmentohtorin oman rakkauselämän laita? O:Andy Tennant. R: Kevin James, Eva Mendes, Will Smith, Amber Valletta.

Tiistai 17.3.

TV1
13.15 Jees ja Just
(7). O: Risto Orko. N: Reino Valkama, Oiva Luhtala, Kirsti Hurme, Ville Salminen, Kullervo Kalske. Armas J. Pullan sotaurhot Ryhmy ja Romppainen seikkailevat neuvostolinjojen takana.

Keskiviikko 18.3.

TV1
13.15 Jees, olympialaiset, sanoi Ryhmy
(7). O: Ilmari Unho. N: Reino Valkama, Oiva Luhtala, Valle Resko, Assi Nortia. Sotasankarit Ryhmy ja Romppainen tekivät paluun valkokankaalle Helsingin olympialaisten kunniaksi.

Torstai 19.3.

TV1
13.15 Totinen torvensoittaja
(7). O: Orvo Saarikivi. N: Leo Lähteenmäki, Laila Rihte, Siiri Angerkoski, Wilho Ilmari ja Kaija Suonio. Komedia insinööristä, joka lähtee naamiaisiin haarniskaan pukeutuneena.
14.45 Vuosirenkaita. Vuosi 1954. Suomen neito -kilpailut, alussa kuvia Armi Kuuselasta ja Teija Sopasesta. Koefilmaukset, mukana Lenita Airisto.

Nelonen
18.00 Rikkaat ja rahattomat
Kausi 1. Jakso 1/10. Rikkaat ja rahattomat -sarjassa kahdesta eri varallisuusluokasta tulevat perheet vaihtavat elämänsä viikoksi.
19.00 Huvila & Huussi. Kausi 11. Jakso 1/10. Uudella Huvila & Huussi -kaudella kesämökeistä loihditaan uskomattomia lomaparatiiseja ja kunnostetaan myös useamman julkkiksen kesäpaikka.
20.00 Farmi Suomi. Tervetuloa Farmille!. UUSI KAUSI ALKAA! 12 julkkista saapuu tyhjälle maatilalle. Nykyaikaisten mukavuuksien puuttumien ja kova fyysinen työ vaativat sopeutumista. Kisa 30000 euron voittopotista alkaa.

Perjantai 20.3.

TV1
13.15 Toivelauluja
(S) Kädestä käteen kiertävän lauluvihkosen yhdistämä iskelmäkimara. O: Ville Salminen. N: Pirkko Mannola, Esko Salminen, Leif Wager, Leni Katajakoski, Eino Grön, Annikki Tähti, Tapio Rautavaara, Ossi Runne.
14.30 Ikimuistoinen: Tapio Rautavaara Tapio ”Tapsa” Rautavaaran esittämiä ikimuistoisia lauluja Yleisradion video- ja filmiarkistoista eri vuosikymmeniltä.
14.45 Some deep story: SDS: Nälkä ajaa leipäjonoon. Suomen tunnetuin vähävaraisten auttaja Heikki Hursti jatkaa vapaaehtoistyöntekijöidensä kanssa sinnikästä työtä vähäosaisten puolesta. Ruokajonon asiakasmäärä on kasvanut kymmenessä vuodessa muutamasta sadasta henkilöstä muutamaan tuhanteen.

Yle Teema & Fem 22.40 Yle Live: MØ. Tanskatar palasi Ruisrockiin. Puheliaan ja hyväntuulisen MØ:n keikalla kuultiin mm. Lean On- ja Don’t Leave -hitit.

Yle Kuvapalvelu

Alfa-TV 20.30 Matkalla Miss Suomeksi. Kausi 1. 1/10. Kenestä uusi Miss Suomi? Missikokelaiden jatkoon pääsystä päättävät mm. näyttelijä Hannele Lauri, ex-missi Heidi Sohlberg ja Miss Suomi Anni Harjunpää.


22.00 Kuninkaalliset kimpassa Kausi 1. 1/5. Tangokuninkaalliset kisailevat vauhdikkaassa fatbike-pyöräilykilpailussa ja muistelevat kuninkuusvuoden kohokohtia.


TLC
20.00 Say Yes to the Dress Amerikka
. UUSI SARJA! Kausi 1, osa 1. Hääohjelma Say Yes to the Dress saapuu USA:n jokaiseen osavaltioon etsimään sitä elämän ainutkertaisinta asua. Yhteensä 52 paria kokoontuu New Yorkin keskuspuiston Bethesda-suihkulähteelle.

Lauantai 21.3.

Nelonen
16.00 Gnoomit
(7). Suomeksi puhutussa animaatioseikkailussa Chloe muuttaa äitinsä kanssa uuteen kotiin. Salaperäinen vanha talo on täynnä puutarhatonttuja, jotka heräävät yllättäen eloon ja kutsuvat Chloen taisteluun vihollisiaan vastaan.

TV5
19.00 Casper
(7). Ikäraja oli aikoinaan 10. Fantasiaelokuvassa haamu ystävystyy tytön kanssa. O: Brad Silberling. N: Bill Pullman, Christina Ricci, Cathy Moriarty, Eric Idle.

Alfa-TV
21.00 Talviharmonikka 2016
: Suuri viihdekonsertti Saara Aalto ja Teemu Roivainen valloittavat viihde- ja tango-orkesteri Guardia Nuevan säestyksellä. Tango ja iskelmä kohtaa musikaalimaailman.

Sunnuntai 22.3.

TV1
11.45 Dokumenttiprojekti: Viimeinen lounas
. Suomi autioituu ja yrittämisen edellytykset kapenevat syrjäseuduilla. Millaista on pitää ravintolaa, kun yhteiskunnan palvelut hiljenevät, asiakkaat katoavat ja päättäjien uudistukset lyövät korville.
12.45 Muisti: Inarin ohjuskriisi. Neuvosto-ohjus katosi Lapin kaamokseen keskellä kylmää sotaa. Ohjusjahti oli maailmalla uutinen, jossa oli sekä uhkaavia että huvittavia käänteitä. Mukana tarinassa olivat niin USA:n puolustusministeri kuin joulupukki.
18.15 Luontohetki: Tansanian kansallispuistot. 1/5. Katavi ja Ruaha. Katuma-joen ympärille levittäytyvä Katavin kansallispuisto on syrjäinen mutta houkuttaa silti satoja kävijöitä. Ruaha on maan kansallispuistosta suurin ja monimuotoisin, joskin vaikeasti saavutettavissa.
MTV3
08.00 44 Cats
(S). Gaby, reportterikissa. Kausi 1, 5/52. Naapuruston kissat pelkäävät reportterikissa Gabya.

Nelonen
21.30 Guardians of the Galaxy
(12). Marvel-hitti.

Marvel’s Guardians Of The Galaxy..Peter Quill/Star-Lord (Chris Pratt)..Ph: Film Frame..©Marvel 2014

Sub
21.00 Taru Sormusten herrasta: Sormuksen ritarit
(12)

Yle Teema & Fem
12.00 Jumalanpalvelus: Musiikkijumalanpalvelus
. Uudenkaarlepyyn kirkossa lauluyhtye Mrs Bighill Singers esittää tuttuja virsiä uusina sovituksina.
14.50 Birgit Nilsson – sopraano vailla vertaa

Liv
19.00 Lapsi tuntemattoman kanssa
Kausi 1. Jakso 1/10. Mitä sinä tekisit, jos elämäsi suurin unelma olisi saada lapsi, mutta viereltäsi puuttuisi kumppani?
Hero
19.30 Kolme muskettisoturia
(12)

Maanantai 23.3.

Yle Teema & Fem
19.00 Kaj Stenvall maalaa taulun
. Tunnettu maalauksista, joissa ankat ovat erilaisissa tilanteissa.

Tiistai 24.3.

TV1
13.15 Kyökin puolella
(S). O: Risto Orko. N: Helena Kara, Eine Laine, Tauno Majuri, Uuno Laakso. Komedia hemmotellusta tehtaanomistajan tyttärestä, joka joutuu työskentelemään piikana vedonlyönnin vuoksi.

Hero
14.35 Radio Suomipopin Helsinki-päivän konsertti
. Kausi 3. Jakso 1/7.

Keskiviikko 25.3.

MTV3
20.01 UNICEF Maailman tärkein ilta
. UNICEF Maailman tärkein ilta kutsuu suomalaiset auttamaan maailman lapsia. Laulamassa muiden muassa Club for Five.

Sub
21.00 Se toinen nainen
(7). Komediassa naiset saavat selville, että mies pyörittää useita naisia.

TV5
22.00 Happy Gilmore
(S). Happy Gilmore on aina haaveillut jääkiekkoilijan urasta. Hän on turhaan yrittänyt päästä mukaan joukkueeseen jo monta kertaa, sillä todellisuudessa ainoa asia, missä hän on hyvä, on lämääminen.

Yle Teema & Fem
22.00 Mademoiselle Paradis
. Wieniläinen pianisti Maria Theresia von Paradis esiintyy vuonna 1777 aatelisten salonkien suosikkina. Menestystä varjostaa hänen sokeutumisensa. Perustuu tositapahtumiin. O: Barbara Albert. N: Maria Dragus, Devis Striesow.

Kuva: Christian Schulz / Yle Kuvapalvelu

Jaa artikkeli: