Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Tiedote 18.11.2020: Heikki Nousiainen palkittu parhaasta pääosasta Tuntematon mestari elokuvassa!

Arizonassa järjestetty Scottsdale International Film Festival:n tuomaristo valitsi Heikki Nousiaisen Tuntematon mestari -elokuvassa “Paras pääosa” palkinnon saajaksi. Tuomaristo koostui Pheonix Film Critics Society:n jäsenistä, jotka ovat Arizonan alueen elokuvakriitikoita.

Tuntematon mestari on Klaus Härön ohjaama ja Making Movies:n tuottama elokuva, joka sai ensi-iltansa Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla vuonna 2018. Elokuvaa on sittemmin esitetty lukuisilla festivaaleilla ympäri maailmaa ja on voittanut palkinnot Coronadossa sekä Washingtonissa.

Nousiaisen roolisuoritusta elokuvassa on kehuttu aiemminkin kansainvälisillä markkinoilla, mutta palkinto oli ensimmäinen laatuaan. Festivaali tiedotti palkinnosta sosiaalisessa mediassaan 5.11.

Scottsdalen festivaali järjestettiin koronan takia ensimmäistä kertaa 19 vuotisen historiansa aikana virtuaalisesti. Tänä vuonna elokuvia oli valittu 15 eri maasta ja yhteensä yli 50 täyspitkää teosta. Tuntematon mestari oli ainoa suomalainen elokuva Scottsdalessa tänä vuonna.

Kuvat C Cata Portin
Jaa artikkeli: