Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

TIEDOTE 8.4.2020: Poikilo-museoiden Myötä-virtuaalinäyttely on avattu

Poikilo-museoiden näyttelyt jouduttiin sulkemaan yleisöltä 18.3. valtioneuvoston julistaman poikkeustilan ja rajoitustoimien vuoksi.

Kouvolan taiteilijaseura KOUTA ry:n juhlanäyttely Myötä ehti olla avoinna kuusi viikkoa ennen poikkeustilan alkamista.

Poikilo-museot on reagoinut ketterästi uuteen tilanteeseen. Kaupunginmuseon Kartanoiden Kouvola –näyttely julkaistiin virtuaalinäyttelynä jo 25. maaliskuuta.

Nyt myös taidemuseon Myötä –näyttelyyn voi perehtyä museon internet-sivuilla. Kouta ry:n näyttely tarjoaa kattavan katsauksen Kouvolan taiteilijaseuran jäsenten uusimpaan tuotantoon. Näyttelyssä on esillä teoksia 34 taiteilijalta. Virtuaalinäyttelyssä voi vierailla omalla kotikoneella tai mobiililaitteella. Näyttelyyn voi myös perehtyä käyttämällä mobiililaitteeseen liitettyjä VR-laseja. Virtuaalitilaan on lisätty taiteilija- ja teostiedot sekä joihinkin teoksiin liittyviä videoklippejä.

”Näyttelyiden taustalla on aina paljon työtä ja organisointia. On hienoa, että voimme jatkaa Myötä- näyttelyn olemassa oloa edes virtuaalisesti. Toivottavasti mahdollisimman moni löytää näyttelyyn kotoaan käsin. Näyttelyn yhteydessä tarjotaan kouluille myös materiaalia etäopetukseen”, kertoo museonjohtaja Anu Kasnio.

Molemmat virtuaalinäyttelyt löytyvät Poikilon internet-sivuilta https://www.poikilo.fi/nayttelyt/virtuaalinayttelyt/

Näyttelyiden toteutuksesta ovat vastanneet TujuMallinnus Oy ja Poikilo-museot / intendentti Mari Lehtosalo (Myötä-näyttely) ja amanuenssi Hanna Kaivonurmi (Kartanoiden Kouvola –näyttely).

Poikilo-museoiden henkilökunta valmistautuu jo tulevaan kesään. Taidemuseossa puretaan Myötä –näyttelyä ja rakennetaan Heinon taidesäätiön kokoelmasta koottua Luonnon edestä –näyttelyä, joka toivottavasti saadaan avattua yleisölle kesäksi. Kartanoiden Kouvola –näyttelyyn pääsee tutustumaan Kouvolatalolla heti kun Poikilo-museot avautuvat.

Jaa artikkeli: