Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Tiedote: Edustaja Turtiainen – Lapsille syötetään sukupuolipropagandaa oppikirjassa

Kansanedustaja Ano Turtiainen on jättänyt 24.9. eduskunnan kansliaan kirjallisen kysymyksen ”Lainvastaisesta sukupuolen rekisteröimisestä ja epäasiallisen oppimateriaalin tuottamisesta”.

Kyseisestä asianomaiselle ministerille suunnatusta kirjallisesta kysymyksestä käy ilmi edustaja Turtiaisen huoli siitä, että 7-9 -luokkalaisille suunnatussa Kompassi -elämänkatsomustiedon oppikirjassa levitetään lapsille haitallista ja väärää tietoa.

-Tässä maassa alkoi tapahtumaan täysin seinähulluja asioita ex-presidentti Tarja Halosen aikana. Nyt tuo kaiken maailman hulluus on jo mädättänyt lähes jokaisen julkisen liiterin ja niissä työskenteleviä virkaloisia. -kirjoittaa Turtiainen Facebook-päivityksessään.

Edustaja Turtiaisen asianomaiselle ministerille osoitetussa kirjallisessa kysymyksessä mainitaan seuraavaa:

-”Kyseisessä kirjassa väitetty tapaus on valheellista tietoa tai jos kyseinen synnyttävä henkilö voidaan todeta juridisesti mieheksi, hän on vahvistettu kuuluvaksi vastakkaiseen sukupuoleen lainvastaisesti, koska hän on lisääntymiskykyinen. Mikäli kyseessä ei ole juridisesti mieheksi rekisteröity henkilö, välittää kyseinen oppimateriaali lapsille valheellista tietoa siitä, että myös mies voisi muka synnyttää. Vastuullinen oppimateriaali lapsille ei voi sisältää näin sekavaa tietoa.”

Kysymyksestä selviää myös mitä laissa transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta sanotaan:

”Henkilö vahvistetaan kuuluvaksi vastakkaiseen sukupuoleen kuin mihin hänet on väestötietojärjestelmästä ja Väestörekisterikeskuksen varmennepalveluista annetussa laissa (661/2009) tarkoitettuun väestötietojärjestelmään merkitty, jos hän:

1) esittää lääketieteellisen selvityksen siitä, että hän pysyvästi kokee kuuluvansa vastakkaiseen sukupuoleen ja että hän elää tämän mukaisessa sukupuoliroolissa sekä siitä, että hänet on steriloitu tai että hän muusta syystä on lisääntymiskyvytön.”

-Jokainen täysijärkinen ymmärtää, että mies ei voi synnyttää. Ei edes translain sallima naisesta mieheksi muutettu henkilö voi synnyttää, koska lain mukaan sukupuolen muutos edellyttää kyseisen henkilön lisääntymiskyvyttömyyttä. -kertoo Turtiainen.

Jaa artikkeli: