Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Tiedote Polar Bear Pitching

Koronaviruksen vuoksi peruttu Polar Bear Pitching määritteli itsensä uudelleen viikossa 11.3.2020 17:51:13 STT, Oulun yliopisto, kuvat Polar Bear Pitching (aikamuotoja ei muutettu)
Polar Bear Pitching jouduttiin perumaan viime viikon keskiviikkona, vain reilu viikko ennen tapahtumaa. Tapahtuman järjestäjät eivät lannistuneet, vaan alkoivat heti seuraavana päivänä selvittää, kuinka tapahtuman voisi järjestää ilman että kilpailijat tai yleisö tulevat paikan päälle. Näin alkoi seitsemän päivän mittainen intensiivinen kokeilu.

– Tajusimme, ettemme voi antaa pelon ohjata toimintaamme ja päätimme toimia. Pohjoisen kasvatteina olemme tottuneet toimimaan vastatuulessa, ja ainutlaatuinen sijaintimme maailman reunalla, tai katsontakannasta riippuen sen huipulla, auttaa hahmottamaan tilanteita toisenlaisesta näkökulmasta. Voisiko tapahtumien peruminen viruksen vuoksi johtaa jonkin uuden syntymiseen? Saihan koko Polar Bear Pitching alkunsa melko jäätävässä tilanteessa, kommentoi tapahtuman perustaja Mia Kemppaala.

Polar Bear Pitching sai alkunsa aikana, jolloin Nokian matkapuhelinliiketoiminnan siirtäminen pois Oulusta oli jättänyt jälkeensä suuren määrän työttömiä insinöörejä ja epätoivoisen tunnelman. Tilanne johti kuitenkin nopeasti lukuisten uusien Startup-yrityksien perustamiseen ja Polar Bear Pitching tarjosi niille näkyvän tavan saavuttaa maailmanlaajuista julkisuutta.

Polar Bear Pitchingin järjestäjillä oli viikko sitten käsissään aivan uudenlainen haaste. Kuinka avantouinnin ja tapahtumaan olennaisesti kuuluvat kylmyyden voi toteuttaa virtuaalisesti etänä? Kuinka voidaan samalla säilyttää tapahtuman ainutlaatuisuus ja yhdistää kansainväliset osaajat, mutta tehdä se aikana, jona matkustamista on rajoitettu? Ja kaikki tämä pitäisi saada aikaan seitsemässä päivässä.

Nyt vuorokautta ennen itse tapahtumaa kaikki alkaa olla taas valmista. Polar Bear Pitching järjestetään tänä vuonna livelähetyksenä Oulujoen rannasta 12.3. klo 17 alkaen.

Vuoden 2020 Polar Bear Pitchingin livelähetyksessä keskitytään startup-yrityksiin, jotka ratkaisevat globaaleja haasteita. Tapahtuma tuo esille tapauksia, joissa todellisiin ongelmiin on löydetty toimivia ratkaisuja ja käännetty vaikea tilanne menestykseksi. Kilpailuun osallistuu etänä yrittäjiä Virosta, Suomesta, Intiasta, Israelista, Japanista, Ruotsista ja Iso-Britanniasta. Lisäksi lähetyksessä kuullaan inspiroivia puheenvuoroja esimerkiksi Techstarsin Chris Heivlyltä, BOSS Capital Partnersin Gregory Shepardilta ja Fight Backin perustaneelta Pekka Hyysalolta.

Jaa artikkeli: