Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Tirvalta löytöjä

Tirvan baarin/Ritoilin antiikkipuoti aloitti elokuussa 2013. Vanhan tavaran kauppaa jatkaa Valkealan Sisätorilta tuttu Leif Davidsson.
Avajaispäivänä 19. syyskuuta kirppiksen kävijöihin lukeutui Leif Davidssonin sukulaisia Vantaalta. Monenlaista tavaraa oli esillä. Valikoima uusiutuu ajan mittaan, joten varmasti oheisissa kuvissa olevia arjen aarteita on jo löytänyt tiensä uusiin koteihin.
Käytetyn tavaran lisäksi myynnissä on käyttämätöntäkin, esimerkiksi edullisesti kotimaista iskelmää. Vaikutelma heti sisään tullessa on siisti. Tavarat löysivät myyntipaikkansa riittävän väljästi, tehden valikoiman tarkastelun helpoksi. Monenlaista tavaraa olikin aseteltu myytäväksi. Erikoisimmasta päästä oli varmasti hiilikannu. Enpä muista sellaista ennen edes nähneeni myytävänä.
Kovin kaukana eivät lopulta ole Ritoilinkaan juuret. Risto Rämä -niminen huoltoasema sijaitsee Kotkassa. Kotkassa yritys on tarjonnut huoltoasemapalvelua jo vuodesta 1964. Suomalainen perheyritys työllistää noin kaksikymmentä henkeä. Kotkan huoltamon lisäksi yrityksellä on varaosamyynti Haminassa. Ritoil-kylmäasemia puolestaan on eri puolella Suomea, Kouvolassa, Kotkassa, Tampereella ja Porissa. Tarkennettakoon, että nämä Kouvolan asemat ovat Valkealassa kumpainenkin.
Janne Kousa

Viime vuosituhannen puolelta oleva ristipistotyö esittelee Suomea.
Peilistä näkee valikoimaa.
Kuvan kävijöistä Davidssoneja ovat Leif, Piia, Iida, Juha ja Viola. Kolmas vasemmalta on Rauli Lunden.
François Boucher oli ranskalainen rokokoo-ajan kuuluisa taidemaalari, suunnittelija ja kaivertaja, jonka A Summer Pastoral -teoksen innoittamana peltirasian kuva on syntynyt. Joitakin eroavaisuuksia löytyy esimerkiksi vaatteiden värityksessä.
Hiilikannu herättää taatusti huomiota.

Artikkelikuva: Taidelautasissa näkyy esimerkiksi Kalevala aiheena.

Jaa artikkeli: