Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Tirvan kyläkokous

Tirvan kyläkokous

Tirvan kyläkokous

janne
Su, 17.03.2019 – 21:33

Tirvan kyläkokouksessa päästiin tänä vuonnakin muistamaan uusia asukkaita. Vauvoja oli viime vuodelta vain yksi, eikä hänkään päässyt paikalle. Muita muuttajia oli useita.

 

Seuralassa pidetyn kyläkokouksen aluksi uudet asukkaat saivat jo tavaksi tulleet Peltolan suuret reikäleivät. Tällä kertaa kassissa oli myös Illalla, illalla -näytelmästä taltioitu DVD, jonka avulla ainakin osa kylätoiminnasta ja -toimijoista tulee tutuksi.

Mukaan pääsivät Jaana ja Hannu Kurittu, Jutta ja Ken Wiklund, Kai ja Anneli Puuskari sekä Marika Mustasilta. Marika vei terveiset myös puolisolleen Kai Kohopäälle. Ronna Rämä sekä hänen vanhempansa Henri Rämä ja Noora Repo saavat ajankohtaiseen Muumi-teemaan liittyvän lastenastiaston muuten kotiin.

 

Tutuiksi
 

Uusien asukkaiden esittäytymisestä sai Liisa Saarinen ajatuksen kaikkien esittäytymiskierroksesta. Kukin kertoi vähintään nimensä ja tarkemman asuinpaikkansa. 

Puheenjohtaja Sovi Vääntäjä ja sihteeri Tiina Palmroos aloittivat. Tiina heitti toimivansa aina siellä, missä on rahaa. Lehdestäkin lähtee siis hänelle laskuja useamman kuin yhden yhdistyksen ilmoituksista.

Kun molemmat veturit kertoivat olevansa mummoja, syntyi hyväntuulinen kisa lastenlasten määrästä. Siinä paremmaksi pistivät Liisa Saarinen ja Jaana Sågblom, joilla molemmilla on heitä viisi.

Silva Kärpänojan ja Jussi Remosen lapset olivat mukana. He ovat niin pieniä, etteivät itse esittäytyneet. Yksi paluumuuttajista eli Tomi Kankala oli saanut Akseli Kankalan mukaan kyläkokoukseen. Poika jopa isänsä tunnusti.

Ari Almgren ja kylän hovikuvaaja Jukka Autti kertoivat kulkevansa usein kyläraiteilla koiran kanssa. Risto Lammi ja Miia Vainonen kertoivat hauskasti asuinpaikoistaan. Kati Pihkala ja Mari Lakka totesivat joutuneensa heti hommiin, kun tulivat leipää hakemaan. Uudet asukkaat lupasivat myös osallistua talkoisiin varsinkin ensi kesänä, jolloin tekijöitä tarvitaan lavan lisäksi näytelmän esityksiin sekä avajaisiin. Uusia saatiin mukaan myös yhdistyksiin.

Sovi jatkoi puheenjohtajana ja Tiina sihteerinä. Hallituksessa jatkoivat myös Ari Almgren, Jukka Autti, Mari Lakka, Tomi Kankala, Silva Kärpänoja, Sinikka Nykänen, Liisa Saarinen ja Miia Vainonen. Kesäasukkaita edustanut Erkki Sotti luopui tehtävästään. Tilalle saatiin Anne Kaikko.
 

Elovalkeat-kylä
 

Sinikka ja Eero Nykänen eivät itse tuoneet sitä esille, joten täytyi kertoa, että he ovat vuoden Elo-Maija ja Elo-Matti. Sinikka totesi, että tehtävä tuli, mutta ei siihen käyttöohjeita. Varmaa kuitenkin on, että he osaavat olla tilaisuuksissa paikalla, esittäytyä ja sanoa muutaman sanan niin yhteisesti kuin henkilökohtaisesti kohdaten. Enempää ei kylän edustajilta vaadita.
Arja Siekkeli pystyy neuvomaan, jos sitä tarvitaan, sillä hän oli kylän edellinen Elo-Maija. 

Esittelykierroksen ja virallisten kyläkokousasioiden jälkeen keskusteltiin vapaasti nimenomaan Elovalkeista. Tärkein kylän vastuu on avajaiset. Avajaisissa tulee näkymään kylän kesään valittu näytelmä Onnen maa. Kylätietokin tulee esityksinä, eli pitkiä puheita ei aiota ohjelmaan mahduttaa.

Koska lavalla toimitaan, Tirva tarjoaa avajaisten yhteydessä myös mahdollisuuden tanssia. Yhtyettä Sovi Vääntäjä ei vielä paljasta, mutta paikallinen loistava tanssiorkesteri on saatu tansittamaan juhlaväkeä virallisen ohjelman jälkeen.

A&SK 

 

Jaa artikkeli: