Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Tonttuilua Kettumäellä

Kettumäellä pääsi kurkistelemaan tonttujen tupaan.

Lenni ja Linus kurkkasivat tontun tupaan.

Kettumäen kansanpuisto ry oli järjestänyt hauskan joulupolun. Kettumäen pihapiiriin oli rakennettu kolme viitoitettua teemapolkua, joilla kuljettiin omatoimisesti ulkosalla. Toimittaja sai avukseen ammattimaiset tonttupolkuoppaat, Lenni ja Linus Hirvosen.

Lähdimme siis selvittämään miten tontut ja metsänhenget valmistautuvat jouluun? Varmaan kaikki arvaavat, että kiirettä niillä pitää. Parkkipaikalta alkoi seikkailu. Jäinen tie kulki pönttötonttupolulle. Varovasti sai siis kulkea. Lenni ja Linus johdattivat meidät varmoin töppösin kurkkimaan pönttöihin. Niistä löytyikin varsinaiset miniatyyrimaailmat. Pöntöissä asusti pienen pieni Joulupukki, monenlaisia tonttuja ja enkeleitä, ja löytyipä yhdestä jopa Muumejakin.

Saavuimme Hössön torpalle. Hössö-tonttu taitaa kuitenkin olla hieman hajamielinen. Hän oli aloittanut joulusiivouksen jo heinäkuussa, mutta ihan ei ollut vielä jouluksi saanut valmista. Matkan varrelle oli jätetty pieniä tehtäviä ja vihjeitä, joiden perusteella pojat osasivat suunnata aina seuraavalle kohteelle. Kun kurkistimme ikkunasta sisään, näimme Hössön huoneen. Ujoparran ikkunan takana oli tehtävänä etsiä huoneesta vasara, tiimalasi ja rukki. Pojat kurkistivat sisään jokaisesta ikkunasta ja loikkasivat vauhdilla alas juosten taas seuraavalle etapille.

Metsäpoluilla

Naukion yhtenäiskoulun 2B-luokalta olivat tehneet upeita peikkoja.


Metsänhenkien ja Mäntykansan joulupolun varrelta Lenni ja Linus löysivät hienon kodan. Kuljimme Tapiolassa Metsäkuninkaan mailla. Tapion pöydälle sai jättää pienen lahjan, vaikkapa kiven tai kävyn. Lenni ja hänen luokkatoverinsa Naukion yhtenäiskoulun 2B-luokalta olivat tehneet upeita peikkoja, jotka nyt vartioivat paikoiltaan metsän rauhaa. Kaiken kurkistelun, hiippailun ja seikkailun jälkeen jaksoivat pojat vielä heitellä hieman frisbeetä koriin. Sen verran joulutunnelma tarttui, että Lenni intoutui laulamaan joululauluja kotiin lähtiessä.


• Laura Parkko

Jaa artikkeli: