Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

TRX-treeni

TRX-treeni on yksi FunWellnessin tunneista keskustassa. Sitä vetää Niina Mäki.
Eeva Uusitalo kertoi, että TRX-treeniä voi periaatteessa tehdä missä vain. TRX-treeni on hyvä koko vartalon harjoittamiseen. Lihaskuntotunnilla määritellään itse vastus. TRX on kevyt ja kannettava väline.

Erikoisjoukosta

Navy SEALs tunnetaan monissa maissa Yhdysvaltojen ulkopuolellakin. Nimen toisessa osassa yhdistyvät meren, ilman ja maan englanninkieliset sanat, eli sea, air ja land. Henkisesti ja fyysisesti erittäin vaativassa koulutuksessa korostuvat kunnian, rohkeuden ja sitoutumisen arvot. Joukkoihin kuuluvalta edellytetään kovaa kuntoa ja selviytymistä eri ympäristöissä, etenkin vedessä. Älykkyys ja kyky oppia uusia tehtäviä nopeasti ovat myös tärkeitä.
TRX:n juuret ovat juuri Yhdysvaltojen Merijalkaväessä, Navy SEALS:issa. TRX:n keksijä ja perustaja Randy Hetrick toimi 14 vuotta Navy SEALina. Siellä hän innostui kokeilemaan mahdollisuuksia pysyä fyysisesti hyvässä kunnossa ”tuotteella”, josta myöhemmin tuli TRX.
Randy yhdisti vanhan jujutsuvyön ja laskuvarjojäänteet. Hän ripusti käsintehdyn viritelmän oven yli ja huomasi luoneensa erittäin monipuolisen työkalun propotyypin. TRX mahdollisti esimerkiksi hauiskäännöt ja hartianostot.
Vuonna 2001 Randy Hetrick osti käytetyn ompelukoneen ja pystytti valmistuspisteen autotalliinsa. Koko kesän hän suunitteli prototyyppejä ja perehtyi toimittajiin. Pitkäaikainen ystävä, sijoittaja Joe DiJulio, myönsi alkurahoituksen. Randy pääsi perustamaan yrityksen ja palkkasi ensimmäiset työntekijät.
Randy alkoi rakentaa organisaatiota, joka loisi innovatiivisia tuotteita ja jakaisi ahkerasti tietoa siitä, miten niitä tulee käyttää.
Suomessa esimerkiksi monet huippu-urheilijat, kuten hiihtäjät, käyttävät TRX-laitetta. Niitä on monissa urheiluopistoissa ja liikuntakeskuksissa.
Janne Kousa

Eeva Uusitalo esitteli TRX-treeniä.


Jaa artikkeli: