Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Tsunamista Vinksaan

Anttilan harjoitusraveissa hiekka pöllysi kavioiden kapseessa. Sadat katsojat kerääntyivät raveja seuraamaan.
Kuuluttajana Hunttulankankaalla 17.7. pidetyissä raveissa toimi Kouvolan raviradan toimitusjohtaja Arto Hytönen. Kouvolassakin kuullun iskelmäduon, Matin ja Tepon, Ensimmäinen taustoitti osaltaan ravien äänimaailmaa.
Kansanedustaja Kristian Sheikki Laakso mainitsi avauspuheessaan ravien sosiaalisuuden. Rakkaustarinoitakin ravit saattavat alkuun. Sitä kautta syntyy myös tulevia sukupolvia. Ravien merkitys onkin suurempi kuin vain kilpaileminen.
Anttilassa puhutaan harjoitusraveista, mutta Kristian Sheikki laakso totesi, että kilpaa Anttilassa ajetaan.

Hevosvoimaa

Arto Hytönen toivotti ravikansan tervetulleeksi. Hän myös haastatteli niin hirnuvien ratsujen kuin keppihevosten ajajia.
-Kyllä sen huomaa, että nauttii, vastasi Melina Mauno Arto Hytösen kysyessä, nauttiiko Tsunami Dust, neljävuotias ori myös yleisön paikallaolosta. Kouvolan raviradan toimitusjohtaja kehui Tsunami Dustin ja Melina Maunon suoritusta todella ylivoimaiseksi ja upeaksi.
Pientä taistoa oli männikön takana matkan aikana toisessa lähdössä. Smedens Loudnessin paras puoli on ajaja Elmeri Pussin mukaan se, että poni yrittää parhaansa, jos vain on kunnossa. Poni ymmärtää kilpailun tarkoituksen.
Voittajia oli monenlaisia. Tsunami Dust on shetland-rotua eli shetlanninponi ja ori. Smedens Loudness on samaa rotua, mutta ruuna. Gotlanninruss Rondo Dar on ruuna. Lämminverinen ravuri, tamma, Rise Like Phoenix on amerikkalainen. Herra Kihisee on suomenhevosruuna. Tamma Can’t Buy Me Love on lämminverinen ravihevonen. Mr Capito on puolestaan lämminverinen ruuna.
Anttilan Hevoskasvattajat ry:n sihteeri Piia Sjöblom ohjasti voittoon Brazen Leonoren, joka on amerikkalainen lämminveritamma.
Viimeisen lähdön voittajasta Vinksasta oli taannoin juttua lehdessämme. Vinksa-ruuna on suomenhevonen.

Keppivoimaa

Väliajan keppihevoskilpailuissa ensimmäisen lähdön, nuorempien sarjan voittoon ravasi Viivi Ryöppy hevosella Fruttifero Luca. Toisessa sarjassa kiri ykkösasemaan Pihla Rintala, ratsunaan Säde. Kaikki saivat makeaa palkinnoksi. 1-6-vuotiaiden matka oli 30 metriä. 7-12-vuotiaille lähtöviiva vedettiin 20 metriä kauemmaksi. Näissä ikäryhmissä radan käyttöaste oli korkea; osallistujia oli ennätysmäärä. Juoksijoiden tiuha rivi ampaisi vauhtiin, ja pian päästiin palkinnonhakuun.

  1. vuotta ja vanhempien matka olisi ollut 100 metriä. Ikätammojen saama hyvitys olisi ollut 20 metriä. Jäi arvoitukseksi, olisiko hyvitys myönnetty myös ikäoreille. Vanhempien ratsukkojen tyylinäytteet jäivät kuitenkin näkemättä, kun kolmanteen sarjaan ei löytynyt osallistujia.
Lapset kiirehtivät kohti maaliviivaa.

JK & SK


Anttila 17.7.2020 tulokset: 1. Lähtö: 1. Tsunami Dust /Melina Mauno, 2. Kotirinteen Risto, 3. A.S. Wanda. 2. lähtö: 1 . Smedens Loudness / Elmeri Pussi, 2. Berlioz, 3. Kanaojan Roosaliina. 3. lähtö: 1 . Rondo Dar /Saana Tuuri, 2. Belsson, 3. Leijan. 4. lähtö: 1 . Rise Like Phoenix / Neea Espo, 2. Fast time, 3. Menino Bonito. 5. lähtö: 1 . Herra Kihisee/ Antti Ristola, 2. Alman Ninette. 6. lähtö: 1 . Can’t Buy Me Love / Neea Espo, 2. Finest Chocolate, 3. Doolittle Laday. 7. lähtö: 1 . Mr Capito, 2. Newman Speed, 3. Holiday Dream. 8. lähtö: 1 . Brazen Leonore/ Piia Sjöblom, 2. Fundover Match, 3. Sanni Sky. 9. lähtö: 1 . Vinksa / Arsi Skyttä, 2. Kastehelmeni, 3. Franster.

Jaa artikkeli: