Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Tuhatkunta pelaajaa

Sudet Jalkapallon perinteinen Tykkimäkiturnaus järjestettiin jo 13. kerran. Pelaajia oli yli 1000, pelejä päälle 300. Joukkueita osallistui 113, ja sarjojakin oli 13.
Ensimmäisen kerran turnaus järjestettiin 2007, joten historia ulottuu kuntaliitosta edeltävään aikaan. Pikaisella laskuopilla selviää, että alkuvuosina jäi jokin vuosi väliin, sillä vuoden 2013 turnauksen mainitaan olevan kuudes kerta.
Elokuun viimeisen viikonlopun peleihin kutsuttiin mukaan ikäluokkia 2007 – 2013. Mukana oli tyttö- ja poikajoukkueita siis kuudessa ikäluokassa. Suuresti on turnaus kasvanut ensimmäisestä vuodesta. Silloin joukkueita oli kolmisenkymmentä ja ihmeteltiin, miten niin suuresta turnauksesta selvitään.

Valkealassa pelattiin sekä jäähallin vieressä, että juoksuradan sisällä.

Kentille

Kuusankosken kenttä oli yksi kuudesta käytetystä. Sarkolassa on 2006 valmistunut kumirouhetekonurmi, jolla ei saa käyttää irtonappuloita. Lehtomäessä on 2009 valmistunut kumirouhetekonurmi. Pukukoppien edessä olevalla hiekkakentällä lämmiteltiin.
Valkealassa on teko- ja luonnonnurmi. Pysäköidä saattoi Valkeala-talon ja jäähallin pysäköintipaikoille. Pukukoppeja oli peräti kuusi käytössä.
Saviniemellä oli käytössä 2012 asennettu tekonurmi. Euroopan jalkapalloliitto eli Uefa, lyhenne sanoista Union of European Football Associations, suosittaa kentän kooksi pituudeltaan 105 metriä ja leveydeltään 68 metriä. Saviniemen kenttä täyttää tämän suosituksen. Virallisesti siis oltiin KSOY Stadionilla, MYPAn kotikentällä.
Korialla pelattiin nurmikentällä. Siellä lämmiteltiin juoksuradoilla tai kentän pellon puoleisessa päädyssä. Kioski oli Korialla niin kuin muillakin kentillä. Kuusankosken kentästä ei löytynyt lisätietoa turnaussivustolta.

Monessa tilanteessa pallosta kamppaillaan kahden kesken.

Ympäristövastuuta

Junioriturnauksesta tavoiteltiin aiempaa ympäristövastuullisempaa. Sitä tavoiteltiin kolmen osa-alueen kautta. Näitä olivat kestävämmän kehityksen ratkaisujen hakeminen tapahtuman eri osa-alueilla, pyrkiminen turnauksen kestävämmän kehityksen ratkaisujen siirtämiseen seuran muuhun toimintaan sekä kioski- ja muussa oheistoiminnassa huomion kiinnittäminen kierrättämiseen. Pullojen keräysastioista palautustuotot menivät lyhentämättömänä Sudet Jalkapallon juniorijoukkueille.

Janne Kousa
Oheiset kuvat ovat Valkealasta.

Toiset tarkkailivat tilannetta.
Värit jo kertovat, että joukkueita oli monta.
Jaa artikkeli: