Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Tulen jälkeen sinitaivasta

Asuntomessujen avajaispäivänä 12. heinäkuuta juhlittiin messualueen lisäksi myös Kouvolan keskustassa. Kävelykatu Manskilla oli katujuhlassa hyvin väkeä. Ei liene yllättävää, että jokunen saaduista ilmapalloista lensi taivaan tuuliin.
” Asuntomessujen avautuminen on juhlimisen arvoinen hetki. Monen vuoden projekti on saatu maaliin ja Kouvolan oma superkesä saa alkaa. Pienelle piirille järjestettyjen juhlien sijaan Kouvolan kaupunki ja asuntomessutoimikunta halusivat järjestää juhlat kaikille kouvolalaisille.”, kertoi ennakkoon kaupunginjohtaja Marita Toikka.
Harvinaisen suuret tupaantuliaiset järjestävät Asuntomessuille rakentaneet Iida Rajamäki ja Ville Tikkanen. Ville kertoi heidän katselleen vähän isompaa taloa, kun he asuvat 55 neliön kämpässä. He halusivat omaa pihaa. Iida kertoi, että heillä on 135 neliöinen, yksikerroksinen omakotitalo.
-Tämä on meidän unelmien täyttymys ja toive on, että asutaan siellä sitten koko loppuelämä.
Iida ja Ville kävivät monet kerrat katsomassa, mitä rakentajat tekevät.
-Hyvä, että muitakin pääsee kuin omat kaverit, ajattelee Ville siitä, että talossa järjestetään tuparit sadalletuhannelle.

Väkeä oli liikkeellä runsaasti.

Tanssia ja tulitaituruutta

Juhlapuheena kuultiin kaupunkilaisten oodi Kouvolalle. Aineistoa olisi ollut enemmänkin, mutta aikataulusyistä pysyttiin kohtuudessa. Lukijoina olivat Kouvolan teatterin näyttelijät Satu Taalikainen ja Panu Poutanen. Asukkaiden tarinoissa tuli esiin kiintymys, jopa rakkaus kotikaupunkia kohtaan. Eräällä ei ollut aikomustakaan jäädä Kouvolaan. Hän vihasi vuosien ajan päättäväisesti Kouvolaa ja jääräpäisesti intti, ettei täällä ole mitään hyvää. Mieli muuttui. Erään toisen upseerimiehen työ toi heidät Kouvolaan. Täällä he perustivat perheen. Panu Poutanen mainitsi hyvin upseerimaisen kuuloisesti omakotitalosta Valkealan Kirkonkylällä, kunnes Satu rauhoitteli.

Satu Taalikainen ja Panu Poutanen eläytyivät kaupunkilaisten tarinoihin.


Studio Dance Pitin harrastajat esittivät kolme ohjelmanumeroa. Tanssit olivat omiaan kadulle. Asfalttiviidakon keskeltä oli selvästi saatu etenkin ensimmäisiin koreografioihin inspiraatiota. Kolmannessa ohjelmanumerossa aisti vaikutteet nykytanssista.

Studio Dance Pitin harrastajat näyttivät taitojaan Manskilla.
Kolmannessa tanssissa näki selkeästi nykytanssin piirteitä.

Taikuri Matias Husgafvel järjesti Taika- ja Tulishow’n kunhan ensin vedettiin riittävät rajat teipillä. Eturivin lapsissa oli runsaasti ehdokkaita avustajiksi. Matias Husgafvel päätti osuutensa tulisiin tunnelmiin usein erilaisin välinein.

Toni Rossi ja Sinitaivas löivät tahtia katutansseissa. Terpsikerholaiset varmistivat, että tanssijoita riittää. Useat muutkin lähtivät tanssin pyörteisiin. Olavi Virran tunnetuksi tekemä Sokeripala ja muut kappaleet tanssittivat kuulijoita. Laulaja-kitaristi Toni Rossin, rumpali Pete Parkkosen, basisti Jukka Viljamaan ja kitaristi Kari Kukkolan konserttia jäi moni seuraamaan.
JK

Toni Rossi lauloi Sinitaivaan tahdittamana.

Artikkelikuva: Iida Rajamäki ja Ville Tikkanen seurasivat rakentamisen edistymistä monet kerrat. Heitä haastatteli tapahtuman juontaja Junski Hannikainen.

Jaa artikkeli: