Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Tuli lintuja, kokkoa ei

Miekankoskella oli juhannusaattona turhauttavaa katsoa kasattua kokkoa. Vaikka se oli veden keskellä, ei kokkoa sytytetty.

Moni palasi verrattain pian takaisin Miekankoskelta, kun ei ollut kokkoa mitä ihastella. Lokkikaksikko viihtyi kokkomateriaalien päällä. Saivatpahan olla kaikessa rauhassa, kun ei puihin isketty tulta.

Keijo Komppa säesti haitarilla Luomulikkaa. Hartolalaisella laulajalla, Merja Kuismalla, on esiintymiskokemusta jo useilta vuosikymmeniltä. Hän vaikutti yhtyeessä Big Bad Girls, joka syntyi 1982.

Monet kerrat on Miekankosken rannalla saanut jäätelötötteröitä. Vaan tällä kertaa ei jäätelön myyjää ollut, vaikka sään puoleen olisi kauppaa varmasti käynytkin. Kahvilan pakastinarkku oli ainoa paikka, mistä saattoi jäisiä herkkuja ostaa. Kahvilaan kertyi jonoa useitakin metrejä oven ulkopuolelle.

Ulkona oli perinteiseen tapaan monet kerrat esimerkiksi Suur-Saimaan ympäriajossa mukana ollut auto. Auton merkki MG on lyhenne sanoista Morris Garages. Morris Garages aloitti oman autotuotannon vuonna 1924. Huippukauttaan automerkki eli Suomessa 1960-luvulla.

Juhannusaattona saatiin kohtuullisesti sadetta, mikä mahdollisti sateenkaaren synnyn taivaalle. Sen lisäksi sai ihastella loistavin reunuksin varustettuja pilviä.

Jos ei aaton luonnonilmiöiden ihastelu riittänyt, saattoi nousta varhain järviluontoa arvostamaan. Juhannuspäivän aamuyönä nousi usva ja aamuaurinko kultasi väreillään järven ja taivaan. Sää oli tyyni. Tuntien päästä tuuli yltyi ja aaton lämmin sää jäi mieleen kauniina muistona.

• JK

Jaa artikkeli: