Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Tulipalo Niinistössä syttyi uudelleen

Juttua päivitetty 2.3. klo 20:33- päivitetty loukkaantuneiden tilanne

Valkealan Niinistössä, Mäkitiellä lähellä Vanhaatietä syttyi sunnuntaina illalla noin varttia vaille kymmenen tulipalo. Pelastuslaitos sai kaksi henkilöä pois palavasta asunnosta. Syttymishetkellä asunnossa olleesta pariskunnasta toinen kuoli ja toista on hoidettu sairaalassa erittäin vakavasti loukkaantuneena. Saamamme tiedon mukaan hänkin kuoli saamiinsa vammoihin.

Poliisi, jolta oli kaksi yksikköä, sai tehtäväksi tutkia palon syytä. Ensihoitoyksiköitä lähti tehtävään kolme. Pelastuslaitoksen yksiköitä kiiruhti paikalle kahdeksan.

Palo saatiin rajattua rivitalon päätyhuoneistoon ja nopeasti sammutettua. Ennen kello yhtätoista oli osa pelastuslaitoksen yksiköistä jo vapautettu tehtävistä. Loput raivasivat kattorakenteita varmistaakseen, ettei palopesäkkeitä jäänyt levittämään paloa muihin asuntoihin. Tarpeen oli muukin jälkiraivaus. Vartiointia jatkettiin kolmeen asti.

Naapurit säästyivät illalla tulelta ja muilta välittömiltä vahingoilta. Naapurit muuttivat yöksi muualle kitkerän savun hajun vuoksi, mikä pelasti heidät loukkaantumiselta.

Aamulla tilanne oli nimittäin muuttunut. 6:35:11 naapuri häytti palokunnan uudelleen sammuttamaan, kun koko kiinteistö oli syttynyt tuleen. Tuli oli siis päässyt kytemään kattorakenteissa, ilmeisesti eristeissä, niin etäällä päätyhuoneistosta, ettei kipinääkään havaittu illalla raivaustöissä. 

Tiedotteita lähti aamulla neljä. Kahdessa niistä palo oli määritelty keskisuureksi ja kahdessa suureksi. Nopeimmin hälytettiin seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä. Viimeisimmässä viestissä yksiköitä oli jo neljätoista. 

Päätyhuoneisto tuhoutui täysin jo illalla. Vaikka tuli ei tuhoaisi asuntoa täysin, se vaurioittaa rakenteita, kuten myös sammutusvesi. Syntyy haitallisille mikrobeille otollinen kasvualusta.

Tässä tapauksessa tuli tuhosi kattorakenteet kokonaan. Sammutus- ja raivaustöiden jälkeen kaikki asunnot olivat täysin asuinkelvottomia. Palokunta jatkoi työtä pitkään. Naapurirakennukset pysyivät turvassa.

Päivän valjettua jatkettiin raivausta, nyt koko kiinteistössä. Tuli kytee yhä kattorakenteissa, mikä hankaloittaa sammuttamista.
Purettavaa oli paljon.
Savua nousi vielä aamusta.

Katso myös: Vakava tulipalo Niinistössä

Jaa artikkeli: