Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Tulitaituruutta Kymijoen rannassa

Tuliduo Illusia ja Matias päätti Kouvolan keikkaputkensa taiteiden viikonloppuna Kuusankoskitalon ulkonäyttämölle. Edellisestä päivästä sää oli harmaantunut. Esitys kuitenkin sijoittui sateettomalle ajanjaksolle.
Tamperelainen tuliduo-kaksikko näytti taitojaan ensin perjantaina Kouvola-talon puistossa kahteen otteeseen. Kolmas esiintyminen sijoittui Taideruukille illan hämärtyessä. Seurasin esitystä Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä, ja olisin seurannut mielellään pidempäänkin.

Tuliduo Illusia ja Matiaksen esityksessä oli vauhtia.

Duo

Illusia Solopuro ja Matias Husgafvel ovat kumpikin tahoillaan harrastaneet useamman vuoden tulitemppuilua. Kesällä he päättivät perustaa yhteisen duon.
Illusia Solopuro näki jo varhain tulitaidetta. Hän kertoo olleensa kolmen ikäinen siitä kiinnostuessaan. Sirkukseen hän asteli ensimmäistä kertaa 7-vuotiaana. Viiden vuoden jälkeen hän vaihtoi vanhempien oppeihin. Illusia on tulitaiteen parissa työskennellyt ulkomailla sekä Suomessa tuuraajana tai tuliturvaajana. Itse hän on tulia tehnyt enemmän tai vähemmän aktiivisesti noin kolmen vuoden ajan. Illusia on myös muusikko ja näyttelijä. 16-vuotias Illusia toivoo voivansa jatkaa kulttuurialalla sekä matkustaa niin pitkälle kuin lentokone kantaa.
17-vuotias kuusankoskelainen Matias Husgafvel muutti heinäkuussa Tampereelle opintojen perässä. Siellä on tarkoitus viettää ainakin seuraavat kolme vuotta. Taika-jonglööraus-keikkojen lisäksi hänet on jo yhdeksän vuoden ajan voinut nähdä näyttelijänä Kouvolan alueella monen teatterin näyttämöillä, esimerkiksi Peter Panissa ja Anu Pentikissä Kouvolan Teatterissa. Matiaksen on voinut nähdä näyttelemässä myös muun muassa lyhytelokuvissa, tv-sarjoissa, mainoksissa sekä artistien musiikkivideoilla. Tulia Matias alkoi pyörittellä vuonna 2018. Matiakselta luonnistuu tulikeiloilla ja veitsillä jonglööraus jopa silmät sidottuna.
Janne Kousa

Illusia Solopurolla ja Matias Husgafvelilla on useamman vuoden kokemus tulitempuista.
Illusia ja Matias alkoivat tänä kesänä tehdä yhdessä tulitemppuja.
Jaa artikkeli: