fbpx

Huom! Seuraavan numeron (20.11.) aineiston tulee olla toimituksella maanantaina 18.11. kello 16 mennessä.

Postin lakon myötä jakelussa muutoksia. Seuraava numero jaetaan peittojakeluna Valkealan taajamiin keskiviikon ja torstain aikana. Lehti tulee verkkoon vapaasti luettavaksi. Pahoittelemme häiriötä ja toivomme että Postin lakkoon löytyy ratkaisu mahdollisimman pian.

Tunnustus liikunnallisuudesta

Ekholmintien päiväkoti Kuusankoskella kilpaili Euroopan parhaan kasvatus- ja opetusalan liikuttajan tittelistä. Budapestissä 18.10. pidetyssä gaalassa kolmen #BeActive Education -kategorian ehdokkaan joukosta voittajaksi valittiin Viron liikkuva koulu -hanke. Ekholmintien päiväkoti sai 2500 euron tunnustuksen pitkäjänteisestä työstään lasten liikunnallisen elämäntavan edistämisestä. Jo finaaliin pääsy yli 60 hakemuksen joukosta oli hieno saavutus.

– Olemme iloisen yllättyneitä ja ylpeitä siitä, että saamme tällaista huomiota ja noston tekemällä perustehtäväämme. Haluamme tarjota lapsille mielekästä, innostavaa tekemistä kaikilla oppimisen osa-alueilla, kommentoi Ekholmintien päiväkodin johtaja Tarja Hairo.

Päiväkodille ja sen henkilöstölle pääsy finaaliin merkitsi kiitosta hyvin tehdystä työstä, joka antaa lisävirtaa kehittää toimintaa edelleen pienin askelin. Palkintosummalla päiväkoti aikoo hankkia lisää liikuntaan kannustavia välineitä.

Näyhtyään seminaarissa videokoosteita Tarja Hairo totesi, että toiminta on eri maissa hyvin samankaltaista.

– Yhteisenä tavoitteena oli liikunnan ilon ja terveysvaikutusten esiin tuominen kaiken ikäisille ihmisille, yhdessä tekemisen meininki, verkostoituminen, tiedon ja taidon jakaminen, tapahtumien järjestäminen ja osallisuus, hän summaa.

Normaalin ulkoilun lisäksi lapset liikkuvat Ekholmintien päiväkodissa erikseen laaditun liikunnan vuosisuunnitelman mukaisesti jokaviikkoisilla metsäretkillä lähimetsissä ja Kymijoen rannassa, temppuradoilla sisällä ja ulkona sekä erilaisissa ulkoilutapahtumissa.

Jaa artikkeli: