Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Turvallinen Manski

Kävelykadulla oli 14. syyskuuta vilkasta ja liikkujien olo varmasti turvallisen tuntuinen. Kouvolan Turvallisuusareena oli osa edellisenä päivänä alkanutta Kouvolan kansainvälistä turvallisuus -tapahtumaa.
Puolustusvoimat, poliisi, pelastuslaitos ja monet muut toimijat olivat koolla Turvallisuusareenassa. Toimintanäytökset, kalustoesittelyt, yleisöluennot ja Utin jääkärirykmentin NH-90 helikopterin ylilento tarjosivat nähtävää ja kuultavaa kaikenikäisille. Tapahtuman juonsi reservin kapteeni Jone Nikula. Hän on tullut tunnetuksi erityisesti Idolsin juontajana.
Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka on tapahtumaan tyytyväinen.

-Tällaista asiantuntijat ja aiheesta kiinnostuneet yhteen kokoavaa tapahtumaa on selvästi kaivattu Suomeen. Kouvola tarttui tähän. Olen tyytyväinen, että tapahtumakokonaisuus otettiin hyvin vastaan ja että se sai positiivista palautetta niin asiantuntijoilta kuin kuntalaisilta, hän sanoi.
– Turvallisuusareena on yksi Kouvolan 10-vuotisjuhlavuoden päätapahtumista ja vahvistaa Kouvolan roolia Suomen suurimpana varuskuntakaupunkina. Turvallisuusviranomaiset ovat laajasti mukana tapahtumassa ja esittelevät toimintaansa, yhteyspäällikkö Anne Käki kertoi.
Kirkon henkinen huolto ja puolustusvoimien kirkollinen työ, SPR, sosiaali- ja kriisipäivystys esittäytyivät yhdessä. Yhdessä tämä henkisen huollon väki toimii myös kriisien osuessa kohdalle.
Kymenlaakson pelastuslaitoksen tieliikennepelastamisen toimintanäytökseen kerääntyi ympärille paljon seuraajia. Järeillä työkaluilla otettiin autosta yläosaa irti.

Manskilla oli turvallisuustapahtuman aikaan vilkasta.
Pelastusnäytöksessä autosta tuli ripeästi…
…avomallinen…
…jotta henkilö saatiin turvallisesti ulos.

Yleisöluennot

Aamu lähti liikkeelle suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttarin ajankohtaiskatsauksella turvallisuustilanteeseen. Maavoimien esikuntapäällikkö, kenraalimajuri Markku Myllykangas kertoi aiheesta Suomen puolustusvoimat tänään ja huomenna.
Iltapäivän aiheita olivat esimerkiksi Kouvola kestää – kokonaisturvallisuus ja uhkien torjunta Kouvolan seudulla. Siitä puhuivat muun muassa Kaakkois-Suomen rajavartioston komentaja, eversti Ismo Kurki, Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Arto Ikonen, Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Marko Viitanen sekä Kymenlaakson pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Vesa Parkko.

Utin myötä melko harva seudulla asuva voinee sanoa, ettei ole ikinä nähnyt tai kuullut helikopterin lentävän.

Iltakonsertti

Esimerkiksi Savonlinnan oopperajuhlilla esiintynyt sopraano Angelika Klas tähditti Etelä-Suomen maanpuolustuspiirin vapaaehtoisen soittokunnan konserttia.
Angelika Klas on valmistunut Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta. Hän on opiskellut myös Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa ja osallistunut mestarikursseille. Angelikan monipuolinen osaaminen näkyi konsertin ohjelmassa, johon kuuluivat esimerkiksi Liehu, Rusalkan laulu kuulle, Vie meren tuoksuun ja Yo soy Maria.

Angelika Klasin tulkintaa kuultiin Turvallisuusareenan iltakonsertissa.

JK, Angelika Klasin kuvaaja Ville Paul Paasimaa

Artikkelikuva: Katto lähti irti yhteistyöllä.

Jaa artikkeli: