Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Tuulensuojassa puhallusta

Tuulensuoja on helposti saavutettavissa. Nopeasti pääsee perille asemalta, tuli sitten keskustaan junalla, bussilla, omalla autolla tai kuntoillen. Talo on peräisin 1890-luvulta. Alunperin se oli apteekkari Ludvig Åkerstedtin asunto. Vuonna 1923 rakennuksesta tuli oston myötä Kouvolan kauppalan toimitalo. Nykyisin talossa järjestetään esimerkiksi juhlia.

14. joulukuuta tutustuin tuohon taloon tiettävästi ensimmäistä kertaa. Satuin näkemään useiden tapahtumien järjestämisestä vastuuta ottaneen Margo Oll’in kadulla useampi viikko ennen joulua. Siinä jutellessa sain sitten tietää juhlasta.

Tuskin kukaan asiasta tietämätön osasi odottaa, mitä on luvassa.

Riemu rajaton

Osasin odottaa, että venäjää on luvassa paljon. Siksi en näytelmän vuorosanoja tähän kykenekään lainailemaan. Sen verran kuitenkin näytelmästä pysyin jyvällä, että Pakkasukko, Lumityttö ja kolmas henkilö vaihtoivat keskenään persoonia. Roolisuoritukset olivat mainioita ja erityisesti Lumitytön ja Pakkasukon puvut upeita.

Lapset oli huolehdittu etummaisiin riveihin, jotta he näkisivät mahdollisimman hyvin, mitä tapahtuu. Lapsia olikin huomattava osa juhlijoista. Leikityksessä mentiin ylös ja alas välillä niin vauhdikkaasti, että siinä oli todella vaikea pysyä mukana oikeasta suunnasta. Lapset saivat itsekin näyttää liikkeitä.

Ääntä lähti lapsista pitkin iltaa. Siinä vaiheessa oli riemu erittäin korkealla tasolla, kun hopeisena kiiltäviä nauhoja puhallettiin suuret määrät yleisön päälle. Eräs lapsista kävi jopa lattialle selälleen ja peitti itsensä nauhoilla. Toinen kävi vatsalleen möyrimään niihin. Nauhoja nostettiin kahmalokaupalla syliin ja heitettiin ilmaan. Niitä myös laitettiin toisten päälle. Nauhat osoittautuivat hyväksi ratkaisuksi siivouksenkin kannalta. Niitä oli helppo sitten lopuksi heittää jätesäkkeihin.

Kun meno rauhoittui, oli Pakkasukolla lapsille lahjoja. Selvästi oli tiedossa lapsen ikä ja nimi, kun niin monenlaisia lahjoja paljastui paketeista. Oletettavasti vanhemmat ja Pakkasukko tekivät hyvää yhteistyötä lasten ilahduttamiseksi.

JK

Näytelmä hauskuutti kaiken ikäisiä.

Jaa artikkeli: