Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Työt metsässä jatkuvat

Huom. teksti on maaliskuulta.

Koronatilanne ja valtioneuvoston ohjeet vaikeuttavat monien alojen toimintaa, mutta metsässä muuttuneet olosuhteet eivät vielä näy. Metsänomistajan rooli kuitenkin kasvaa koko ajan.
– Meillä on ohjeistus, että toimistovierailuita emme ota emmekä tapaa yli 70-vuotiaita metsänomistajia kasvotusten, mutta muuten työelämämme on tällä hetkellä normaalia, metsänhoitoyhdistyksen johtaja Jari Ursin kommentoi.
Osa työntekijöistä tekee työnsä etänä eli hoitaa asiakasyhteydenpitoja sähköisesti ja puhelimitse sekä tekee metsäkäyntejä yksin.
– Monet asiakkaamme ovat pyytäneet oman karanteeninsa takia metsäasiantuntijaa käymään metsässä itsenäisesti ja raportoimaan, mitä sieltä löytyi, metsäasiantuntija Helena Koivisto kommentoi. Hänen mukaansa koronatoimenpiteet eivät siis näy vielä suurina muutoksina päivittäisessä asioinnissa.
– Toimitan metsäkäynnistä yhteenvedon sähköpostitse, postitse tai käymme asiat läpi puhelimessa. Usein laitan metsänomistajalle myös sähköisesti kuvia metsän tilasta.
Jari Ursin näkee metsänomistajan ja metsänhoitoyhdistyksen roolin merkittävänä poikkeusoloissa. Kuluva talvi on ollut jo ennestään hankala metsäalan yrittäjille kuten motokuskeille ja autoilijoille, joten metsäklusterin seisahtumiseen ei ole varaa.
– Metsäala pyörittää tätä maata ja vaikeina aikoina olemme aiemminkin tukeutuneet metsiimme. Meidän tehtävämme on näissä olosuhteissa tukea myös metsänomistajia selviytymään niin, että metsäarki rullaa sujuvasti.
Metsänomistaja on siis ratkaisun keskiössä tässäkin kriisissä:
– Kun metsänomistaja hakee taloudellista mielenrauhaa omasta metsästä, samalla hän tulee auttaneeksi koko Suomen metsäklusteria ja taloutta.

Jaa artikkeli: