Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

UBV-voittaja

Jouluradion Uusien biisien viikon (UBV) voitti Lapsikuoro Solina esittämällään Lapsenkokoinen -kappaleella. Kappale pääsee Jouluradion voimasoittoon. Voitto oli selvä kappaleen napatessa 40 prosenttia kaikista äänistä. Toiseksi tuli Nina Tapion ja Katja Lapin Mikä tekee joulusta joulun -laulu. Se sai 17 prosenttia äänistä. Nina Tapio muistetaan Taikapeili-duosta. Häntä kuullaan Pieni merenneito-klassikossa ja sen jatko-osissa. Ensimmäinen elokuvista jälkiäänitettiin uudelleen. Katja Lappi on työskennellyt esimerkiksi Putouksessa muusikkona. Kolmannen sijan vei Lalius kappaleella Hetken vielä, saaden äänistä 14 prosenttia.

– Aivan ihana fiilis ja ihana kertoa lapsille, nuorille ja lauluntekijöille, että ollaan voitettu!, kertoo Solina-kuoron johtaja Suvi Lehtimäki.

Lapsenkokoinen on Pekka Simojoen säveltämä, Hanna Kivisalon sanoittama ja Jari Levyn sovittama joululaulu. Kappale kertoo joulun päähenkilöstä, joka pienenä mahtui lapsen syliin.

–  Tämä on jotenkin niin Solinan näköinen laulu. Kun olimme äänittämässä tätä, niin kaksi isoa miestä eli miksaaja ja tuottaja alkoivat itkeä studiossa, kun solisti Venla Salo lauloi. Se on just sellainen, että se sulattaa kaikkien sydämet. Laulu on tosi kaunis ja hieno. Olemme tosi onnellisia tästä, Suvi Lehtimäki iloitsee.

Lapsikuoro Solina on Seinäjoen seurakunnan lasten kuoro. Muusikko Pekka Simojoki nimesi kuoron ”Pohjalaiseksi ilmiöksi”. Solinassa laulaa noin 150 alakouluikäistä lasta. Suomen kirkkomusiikkiliitto valitsi Solinan Vuoden musiikkiryhmäksi vuonna 2017.

Kisaan saapui noin 150 uutta joululaulua

Jouluradion Uusien biisien viikon myötä saatiin noin 150 uutta joululaulua. Metropolia Ammattikorkeakoulun musiikin ja kulttuurituotannon opiskelijoista koottu raati valitsi seitsemän finalistikappaletta. Ne olivat viikon ajan yleisöäänestyksessä. Ääniä kisaan saatiin kaikkiaan 2626.

UBV-raati eli Annika Lohilahti, Matti Muuriaisniemi ja Viktor Lepistö kommentoivat kisaa näin:

”Voittaja ei erityisemmin yllättänyt. Kaikki ehdokkaat olivat valtavan hyviä ja tasokkaita uusia joululauluja. Yllättävää oli, että biiseistä nousi niin selkeä suosikki. Lapsenkokoinen oli sellainen kappale, joka sai raatilaisillekin kylmät väreet heti ensikuuntelulta. Voittajakappaleessa on jotain maagista tunnelmaa, joka säväyttää. Kokonaisuus on yhtenäinen. Solisti on äärettömän taitava ja sympaattinen. Teos on kaikin puolin onnistunut.”

UBV:n tulokset

  1. Solina: Lapsenkokoinen
  2. Nina Tapio: Mikä tekee joulusta joulun
  3. Lalius: Hetken vielä
  4. Karri Salo: Miksei se pukki jo tuu
  5. Mieskuoro Sirkat: Enkeleistä nuorin
  6. Halavamusic, feat. Juhana Suninen: Punaista ja kultaa
  7. Carmen Ensemble: Kehdossa rakkauden

Artikkelikuvassa: Solina-kuoron solisti Venla Salo. Kuvaaja: Juho Ylitalo

Solina-kuoro. Kuvaaja: Mika Haapoja
Jaa artikkeli: