Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Urheilukaupungin lajikirjoa

Vuoden 2019 palkittaville urheilijoille, joukkueille ja toimihenkilöille järjestettiin palkitsemistilaisuus Kaupungintalolla 27. tammikuuta.
Osa urheilijoista oli kisaamassa tai he eivät muusta syystä päässeet juhlistamaan yhdessä urheilumenestystään. Kymmenittäin oli kuitenkin palkittavia paikalla.

Harvemmin kukaan peittää näkyvyyttä näin korkealla olevaan kankaaseen.

Viihtyisä ilta

Elävästä musiikista vastasi kouvolalainen Mäkelä & Vastamäki Band. Heitä kuultiin enemmänkin sinisellä matolla. Toni Mäkelä ja Sami Vastamäki ovat duo, jonka ohjelmisto ulottuu 70-luvun hiteistä tähän päivään. Antti Tuiskun Mä hiihdän-hitti vuodelta 2017 antoi pohdittavaa. Kappale sai ensiesityksensä Ylen Urheilugaalassa. Mielestäni duon esityksessä oli Antin versiota helpompi kiinnittää huomiota laulun sanoihin.
Mitä olisikaan liikuntaan liittyvä tilaisuus ilman liikuntanäytöksiä? Niistä vastasi vauhdikkaasti Black Diamond Cheerleaders.
Liikunta-ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Sinikka Rouvari jakoi palkinnot liikunta- ja kulttuurijohtaja Vesa Toikan kanssa.
Liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen kertoi Kouvolan olevan Suomen urheilukaupunkien kärkijoukoissa. Oulu on mennyt edelle. Liikunta tukee hyvinvointia. Se vahvistaa yhteishenkeä ja opettaa sosiaalista kanssakäymistä. Perheessä liikkuminen saa lapset iloisiksi. Lahjakkuus, pitkä työ ja yhteistyöverkostot mahdollistavat voitot.
Kymenlaakson Liikunnan toiminnanjohtaja Tommi Lehtinen kertoi valmennuksen antaneen ikuisia kavereita. Jokaista tarvitaan, että lapsiin ja nuoriin saadaan kipinä liikuntaan. Hän puhui vahvasti liikuntaseurojen puolesta. Seurat työllistävät suoraan yli sata henkeä. Välillisesti seurat työllistävät linja-autoyhtiöitä ja ravintoloita. Päättäjille hän lähetti sellaisia terveisiä, että miettivät, satsataanko palloiluhalleihin vai pallolaajennuksiin.

Black Diamond Cheerleaders kerää eri-ikäisiä lajin pariin.

Palkittuja

KooKoo:sta ja Kouvolan Pallonlyöjistä palkittiin toimihenkilöitä. Seuroista ja joukkueista palkittiin Kouvola Indians, Kouvolan soutajat, Kouvolan suunnistajat, Kouvolan tennisseura, Kuusankosken ampujat, Myllykosken ampujat ja Tanssiseura Kouvolan Terpsikerho. Valkealan Soutajien Hans Jaakkola ja Harri Pyöriä palkittiin myös. He voittivat Puuvenesoudun SM parisoudun 10 kilometrin matkalla, sarjassa M60.
Palkittuja yksilöurheilijoita oli runsas joukko. Mukana oli monipuolinen valikoima tuttuja ja useimmille hyvin vieraita lajeja. Pekko Iivonen Kymen Pienoisautokerhosta palkittiin RC-autojen Large scale off roadista SM ja EM-tasolla.
Valjakkourheilu, uppopallo, kyykkä, brasilialainen jujutsu, taido ja moni muu laji oli edustettuna.
Marko Suhonen Suomen Ratsastusjousiampujain Liitosta voitti Ratsastusjousiammunnan Suomen mestaruuden. Kokemusta on siis sekä ratsastamisesta, että jousiammunnasta. Harva vielä yhdistää niitä.
Timo Toivonen Utin Laskuvarjokerhosta oli palkittujen joukossa. Laskuvarjohypyn SM, tarkkuushyppy Y 1. oli perusteena.
Vuoden urheiluteosta palkittiin Krista Junkkari ja Heidi Nikkinen. Krista edustaa Koski-Golfia. Hän saavutti Golfin naisten lyöntipelin SM 1. sijan sekä Golfin European Ladies´ Amateur Championship 2. sijan.
Heidi Nikkinen edustaa Kouvolan Hiihtoseuraa. Hän pääsi useita kertoja kolmen parhaan joukkoon. Hiihdon nuorten SM, 5 kilometrin perinteisessä, sarjassa N18 hän sai kultaa kuten myös Hiihdon nuorten SM, 10 km takaa-ajo vapaassa, samassa sarjassa.
JK

Mäkelä & Vastamäki Band viihdytti sinisellä matolla.


Artikkelikuva: Palkintoja jaettiin monelle. Tässä yksilösuorituksesta palkittuja.

Jaa artikkeli: