Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Urkuja nelikätisesti

Urkuduo Jaana Jokimies & Irina Lampén esiintyi Valkealan kirkossa 17. marraskuuta. Ohjelmassa oli esimerkiksi Gioachiano Rossinin Ouverture (L’italiana in Algeri) ja Denis Bédardin Cat Suite osat I Prelude, II Cats at Play, III Catnap ja IV Toc-cat-ta.

Kotkalaisen urkuduon kahdenkymmenen vuoden yhteisen konsertoinnin tuloksen huomaa helposti. Kaksikko sai uruista esiin ääniä hyvin monipuolisesti. Heidän soittoaan on kuultu esimerkiksi Sveitsissä, Virossa ja Japanissa.

Irina Lampén opiskeli musiikin teoriaa Petroskoissa Venäjällä vuosina 1987-1992. Vuodesta 1994 hän opiskeli Helsingin Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin koulutusohjelmassa. Siitä hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2001. Irina on täydentänyt opintojaan.

Jaana Jokimies valmistui pianonsoiton opettajaksi Helsingin konservatoriosta vuonna 1986 ja urkujensoiton opettajaksi Kuopion konservatoriosta 1989. Sibelius-Akatemiasta hän valmistui musiikin maisteriksi esittävän säveltaiteen osastolta vuonna 1993. Sveitsissä ja Hollannissa mestarikursseilla opetellut Jaana esitti aiemmin nelikätistä urkumusiikkia japanilaisen urkuri Yuko Sakiyaman kanssa.

JK

Jaana Jokimies & Irina Lampén ovat esiintyneet nelikätisesti monet kerrat.

Jaa artikkeli: