Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Utin ja Valkealan Apteekit yhdistyivät

Rita Heinonen on toiminut Valkealan Apteekin apteekkarina vuodesta 2018. Kesäkuun 1. päivä 2021 hän aloitti myös Utin Apteekin apteekkarina.

Utin apteekki oli aiemmin Salpa-Apteekin sivuapteekki. Salpa-Apteekin luopuessa Utin Apteekista haki Rita Heinonen apteekkilupaa Uttiin.
– Koin, että Utti kuuluu luontevasti Valkealan Apteekin kanssa samaan alueeseen, Heinonen sanoo.

Valkealan Apteekki on perustettu vuonna 2014. Utin Apteekki avattiin tammikuussa 2013. Utissa apteekinhoitajana on alusta asti toiminut Anu Toivakka.


Anu siirtyi nyt luontevasti Salpa-Apteekin palveluksesta Valkealan Apteekin työntekijäksi. Yhdistyminen ei juurikaan muuta tarjottavia palveluita. Lisäyksenä Utin palveluihin on tullut annosjakelu. Henkilökunta pysyy samana, ja molemmat toimipisteet säilyivät. Palvelupisteet myös Tuohikotissa ja Vuohijärvellä kuuluvat samaan kokonaisuuteen. Valkealassa työskentelee kahdeksan henkilöä, joista kaksi on nyt perhevapailla.


Heinonen asuu Myrskylässä ja kulkee sieltä töihin Valkealaan.
– Työmatka on toki hieman pitkä, mutta perheen elämä on niin vakiintunut Myrskylään, ettei muutto ole vielä ollut ajankohtainen.

Aiemmin Heinonen on toiminut Myrskylän apteekkarina, ja sitä ennen hän oli Porvoossa apteekissa töissä.


Asiakkaan intimiteettisuoja tärkeää
Perus apteekkityö on pysynyt aika samana. Nykyisin kaikki on aina vaan tarkempaa ja tarkasti säädeltyä.
– Kaikista toimista pitää olla dokumentti. Intimiteettisuoja on nykyisin hyvin vahva. Esimerkiksi puhelimessa ei voi antaa asiakkaalle reseptitietoja, koska asiakasta ei pystytä tunnistamaan sääntöjen vaatimalla tavalla, Toivakka kertoo.


Kesän hittituotteet
Asiakasmäärät kohoavat kesällä huomattavasti. Kesäasukkaat ja ohikulkijat lisäävät vilinää myös apteekeissa. Keväällä kysyttyjä tuotteita olivat allergialääkkeet, kun etenkin koivun kukinta oli runsasta.
Säätiedotteiden luvatessa helteitä, lähtevät ihmiset liikkeelle.
– Aurinkorasva on ehdoton hittituote jo tässä kesän alussa. Aurinkovoiteet, kyypakkaus ja hydrokortisoni ovat kesän myydyimpiä tuotteita, Toivakka kertoo.

Artikkelin aloituskuvassa apteekinhoitaja Anu Toivakka ja apteekkari Rita Heinonen.

  • Laura Parkko
Jaa artikkeli: