Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Utin yhdistykset järjestivät yhdessä perhetapahtuman


Marjo Kattelus
 kutsui käymään Kuivalan NS-talolla elokuun viimeisenä päivänä. Pihapiirin laidat olivat jo täynnä, vaikka tapahtuma oli vasta alkamassa.
Martat olivat jo edellistalvena pohtineet Utin seudun yhteisen kylätapahtuman järjestämistä ja ajatelleet, että siihen tarvitaan muitakin yhdistyksiä mukaan.
Utin Martat ja Kuivalan nuorisoseura huolehtivat, ettei kenenkään tarvitse nälkäisenä kotiin lähteä. Samalla he esittelivät myös toimintaansa. Sotilaskodin väki keskittyi houkuttelemaan väkeä työhön mukaan, Utin sotilaskotiin siis lähinnä.
Utin Ilmakillalla on menossa selvästi suurin hanke, vaikka nuorisoseurallakin on tarvetta erityisesti seurantalon kattoa korjata. Killan hankkeesta onkin enemmän viereisellä sivulla.
Kyläyhdistyksen lisäksi mukana oli vielä Utin seudun Metsästysseura, joka opasti laser-ammunnassa.
Erityisesti pienimpiä kävijöitä oli ajateltu traktorirataa ja pomppulinnaa käyttämään. Jos taskurahaa oli mukana, saattoivat lapsetkin tehdä kirpputorilla pikku ostoksia. Isät ja äidit saattoivat hankkia vaikkapa tuoreita paikallisia raaka-aineita päivällistä varten. Kirjoja sai kierrättää ihan maksutta.
Petri Reunanen kävi Utissakin keräämässä asukkaiden toivomuksia niin aluetoimikunnalle kuin kaupungille. Kyläkummi Janne Wall oli myös lupautunut mukaan, mutta hän ei ihan kymmenen tuntumaan ehtinyt.
Yhdentoista jälkeen tapahtuma alkoi vilkastua. Moni ehti tehdä ostoksia ja touhuta pihapiirissä ennen kuin tapahtuma kahden aikaan loppui.
• A&SK

Sami Sokura oli valmiina auttamaan, mutta hyvin Elli Sokura kurvaili traktoripäivän heidän kotikylällään liikkeelle.
Martat saivat perhetapahtumaan innostumaan mukaan monta muuta järjestöä. Osa huolehti ohjelmasta ja osa ravinnosta.

Artikkelikuva: Kirpputorilla oli erittäin rento ja elokuisen antoisa tunnelma.

Jaa artikkeli: