Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kirjaudu sisään tai tilaa lehti lukeaksesi rajattomasti artikkeleita. Saat samalla käyttöösi kätevän näköislehden!

Uusi säätiö tukemaan yrittäjyyttä

Raino Kukkonen sijoitti nimeään kantavan säätiön alkupääomaksi 1.000.000 euroa.

Raino Kukkosen 70-vuotissäätiön tarkoituksena kannustaa ja tukea nuoria yritystoimintaan Kouvolan alueella. Lisäksi säätiö edistää ja rohkaisee keksintötoimintaa, sekä tukee nuorten liikunnallisia harrastuksia.

Sarjayrittäjä

Valtimossa syntynyttä Raino Kukkosta voi sanoa sarjayrittäjäksi, sen verran monta yritystä on hän elämänsä aikana perustanut. Nyt hänellä on taas uusi käyntikortti: Raino Kukkosen 70-vuotissäätiön perustaja ja hallituksen jäsen.

Kun hän jäi Kaslink Food Oy:ltä eläkkeelle, meni noin vuosi ja Raino harrasti ahkerasti kuntoliikuntaa. Hän kävi paljon keilaamassa ja golfaamassa.

-Perustin Kouvolan Herkku Oy:n vuonna 2018. Vuonna 2020 myin sen keskimmäiselle pojallamme. Sen jälkeen alkoi tuntua, että minulle on kertynyt varallisuutta enemmän kuin tarvitsen, Raino kertoo.

Säätiö

Raino Kukkosen 70-vuotissäätiö rekisteröitiin Patentti- ja rekisterihallituksessa 25.2.2021. Prosessi alkoi syksyllä 2020 säätiön sääntöjen tekemisellä.

Kukkonen kertoo Kouvolan olevan paikkakunta, missä hän on voinut toteuttaa unelmani yrittäjänä. Se onkin yksi tärkeä syy, miksi säätiö perustettiin juuri Kouvolaan. Hän sanoo tuntevansa olevan velkaa Kouvolalle ja hänellä on edelleen suuri halu kehittää alueen yrittäjyyttä.

Säätiön perustaja valitsee ensimmäisen hallituksen. Tästä eteenpäin Raino on vain yksi hallituksen jäsenistä. Raino pyysi hallituksen puheenjohtajaksi vakuutusalalta asiakkuuspäällikkö Risto Simolan. Hallituksen varapuheenjohtajana toimii pankinjohtaja Henni Seppälä. Asiamieheksi Raino kutsui yritysmaailmaa tuntevan Jukka Antilan.

Hallituksen muina jäseninä toimivat Ankkapurhan kulttuurisäätiön johtaja Jenni Liikkanen ja finanssialan ammattilainen Stefan Spuratura.

-Meillä on säätiön hallituksessa yritys- ja rahoitusalan ammattitaitoa, sekä arvokasta paikallistuntemusta. Kun kasasin hallitusta, lähtökohtana oli, että tunnen henkilöt jo etukäteen. Minun täytyy tuntea henkilöt tarpeeksi hyvin, ettei tule yllätyksiä, Raino kertoo hallituksen kokoamisesta.

Raino Kukkosen 70-vuotissäätiö

Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö harjoittaa seuraavaa toimintaa:

-Säätiö jakaa stipendejä yritystoiminnasta kiinnostuneille opiskelijoille eri oppilaitoksissa, kuten lukioissa, ammattikorkeakouluissa, ammattiopistoissa tai vastaavissa.

-Säätiö voi myöntää avustuksia Kouvolan alueella toimiville nuorille yrittäjille, ja sellaisten tilaisuuksien järjestäjille, missä kannustetaan alueen nuoria yrittäjyyteen.

-Avustukset ja palkinnot kohdistetaan ensisijainen sellaiseen yritystoimintaan, missä yrityksen tuotteet tai palvelut myydään Kouvolan alueen ulkopuolelle.

-Säätiö voi osallistua yrityksille suunnattuihin innovaatiohankkeisiin.

-Säätiö voi myöntää palkinnoninnovatiiviselle nuorelle kouvolalaiselle yrittäjälle, jonka yrityksellä on alueella työllistävä vaikutus.

-Säätiö edistää ja rohkaisee keksintötoimintaa, joka on hyödyksi alueen yrityksille, ja vahvistaa yritysten kilpailukykyä.

-Säätiö myöntää tukea nuorten liikunnalliseen harrastustoimintaan.

Seuraavassa lehdessä Raino Kukkosen henkilöhaastattelu ja lisää tietoa säätiöstä.

raino.fi

Artikkelin kuva:

Raino Kukkonen on ehtinyt kiertää myös maailmaa. Kuva: Laura Parkko

  • Laura Parkko
Jaa artikkeli: